sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Toimintavälineet kuntoon & ihanaa äitienpäivää!

Tämä viikonloppu on varmasti ollut viimeaikoihin nähden eniten ajatuksia herättävä. Vierailimme eilen Jaatisen majalla Malike meets Kenguru-tapahtumassa, jossa Malike oli esittelemässä toimintavälineitään ja mukana oli myös paljon muita toimijoita ja järjestöjä. Päivä oli ihan mahtava, oltiin etuajassa ja lähdettiin viimeisten joukossa kotiin. Kummallekin lapselle riitti puuhaa, isompi hävisi hyvin nopeasti leikkimään ja moikkaamaan tuttuja, ja sai kontaktoitua paljon uusia tuttavuuksia. 


Päivän aikana sovitimme useita apuvälineitä, joista osa oli ihan uusia tuttavuuksia. Olen aina ollut apuvälinemyönteinen ja toivonkin sellaisia arjen tueksi. Paljon on sellaisia apuvälineitä, joita kunta ei kustanna ja ne joutuu joko hankkimaan itse omalla rahalla tai esimerkiksi jonkin säätiön tai muun avustustahon kautta. Vammaispalvelukin tulee tällaisia ostoksia, mutta tällä hetkellä heidän päätöksenteko on niin ruuhkautunut ja epävarma, etten uskaltaisi luottaa heidän järjestelmään mitenkään. Tässä edellisessä kuvassa Kasper testasi Fireflyn Scoot-laitetta, joka on 3in1 systeemi ja siitä saa esimerkiksi nuo pyörät kokonaan pois. Hinta on suolainen, vaikka koko on pieni. Eihän tällaista nyt mitenkään noin vaan ostella omaishoidontuilla (eikä oikein palkoillakaan). Hinta Fireflyn omassa nettikaupassa on noin 600€ luokkaa, suomeen näitä maahantuo EN-apuvälineet.

Voitte vain kuvitella mikä nauru ja kikatus kun tällä pääsi eteenpäin! Hieman kun aikuinen jalalla antoi vauhtia, niin pääsi jo aikamoisen lujaa. Ihan mahtavaa. Lapsi nautti vauhdista, mitä ei voi ihan missä vain kokea. Tällaiset aistimukset ja kokemukset ovat kullanarvoisia, sekä lapselle että vanhemmalle. Vapauden tuntu.


Ulkona käytiin testaamassa erilaisia maastovaunuja, joista tämän yhden mallin sai esimerkiksi kiinnitettyä myös pyörän perään. Ukon sai tosi hyvin tuettua vaunujen kyytiin, ja samalla menopelillä oltiin tänään myös luontoretkellä. Pyöräily oli yllättävän helppoa ja kevyttä vaikka olin luullut ihan toisin! Enkä kertaakaan kaatunut. Kasper nautti ja huuteli ja kikatteli vaunuissa. Taas roskia silmissä.


Uusia apuvälineitä on nyt ilmestynyt markkinoille ja tässä yksi uusi, joka on paljon puhuttanut, myöskin EN-apuvälineiden suomeen maahantuova Fireflyn Splashy-istuin. Tämä olisi ihan täydellinen rannalle, hiekkalaatikolle, uima-altaaseen... Ihan mahtavan hyvä keksintö ja hyvin helppo ja kätevä puhdistaa ja liikuttaa mukana! Meilläkään ukko ei tosiaan pääse helposti ja kätevästi esimerkiksi rantaleikkeihin mukaan, saatika hiekkalaatikolle.. Tällaisesta apuvälineestä olisi varmasti ihan hurjan paljon apua!


Tämä Go To Seat-istuin oli myös esittelyssä, tällainenhan meiltä myös löytyy kotoa. Meidän kappale on kuitenkin kokoa 2, joten on ihan hurjan reilu vielä, mutta kyllähän tuo mini tuosta kasvaa. Tällä istuintuella on mahdollista saada lapsi istumaan esimerkiksi ihan normaaliin tuoliin, lentokoneeseen tms. Muuten se ei välttämättä ole mahdollista. Tämä on hyvin kätevä ja monille todella tärkeä apuväline. Tämä Go To Seat-istuin on tänä vuonna hankittavissa Maliken korttikampanjalla, joka on ihan superhieno juttu. Nämä maksavat noin 500-600€.


Ulkona Kasper kokeili pyörää. Wau. En olisi ikinä uskonut, että lapseni voisi istua pyörän selässä. Uudestaan wau. Tämä apuvälinepyörä mahdollisti pojan pyöräilemisen. Työntöaisa käänsi samalla etupyörää ja polkimet liikkuivat itsestään liikkeen mukana, jolloin myös jaloille tuli sama liike, kuin itse pyöräillessä. Mitkä vaikutukset! Kundi nauroi, kikatteli ja huuteli, että on kivaa. Hän nautti silminnähden. Huh. Paljon roskia silmissä. Tällainen on saatava. Olen niin vakuuttunut siitä, että tällaisella välineellä toimiminen voisi saada kuntoutusta ihan hurjasti eteenpäin. Ja se liike, se, että lapsi pystyy itse omalla toiminnallaan menemään eteenpäin. Se on ihan hurjan tärkeää.

Paaaaljon roskia silmissä.

Karu fakta on se, että tämä pyörä maksaa yli 5 tuhatta euroa. Kiukuttaa. Siskolle voin marssia kauppaan ja mennä ostamaan pyörän parilla sadalla eurolla. Saan vielä valita värin, mallin ym. Kasperille tällainen on ainut vaihtoehto, maksaa hunajaa, ja apuvälineenä siitä saa varmasti taistella pitkän tovin (jolloin kesä on jo mennyt ohi). Pitkä kivinen tie, mutta tämä pyörä me todella tarvitaan, joten tulemme yrittämään kaikkemme, että saisimme sellaisen apuvälineenä.


Paikalla Jaatisen majalla oli muitakin toimijoita, mm. Leijonaemot, Norio-Keskus, CP-vammaliitto ja Leikkien.Avustajakoira työssään, ja ihan valloittavan suloinen <3


Selailin tätä uutta kirjaa sisaruksen sairastumisesta. Se oli todella herkistävä ja valloittava, tällainen meille ehdottomasti! Tämä kirja auttaa varmasti monia sisaruksia käsittelemään toisen sisaruksen sairastumista. Huimaa, että tällaisia on olemassa! <3


Leijonaemot <3


Tänään äitienpäivänä olimme luontoretkellä Villa Elfvikissä. Niin monesti tulee vain oltua lähtemättä, koska luonnossa meneminen on niin monimutkaista. Onneksi on tahoja, jotka mahdollistavat tällaisia kokemuksia ja elämyksiä. Elämyksiä koko perheelle, yhteisiä kokemuksia. Liian monta kertaa tulee jätettyä erityinen pois retkiltä tai tekemisestä, koska yksinkertaisesti sen toteuttaminen olisi vain niin hankalaa.

Ja meidän retki oli super. Kasper nukkui koko matkan maastovaunuissa, selkeästi siellä oli hyvä olla. Työntelimme siskon kanssa ukkoa vaunuissa ja nautimme mahtavasta säästä, luonnosta, lintujen laulusta, kiikaroimme erilaisia eläimiä, ihastelimme keväisiä silmuja puissa. 

Meidän kokemuksia yhdessä <3


Mahtavaa äitienpäivää kaikille äideille, jotka tekevät työtä suurella sydämellä. Kaikille äideille riippumatta lapsen terveydestä tai omasta jaksamistasosta. Riippumatta siitä, kykeneekö lapsi tekemään äitienpäivälahjaa tai korttia, tai ymmärtääkö hän koko touhusta mitään. 

Äideille <3


2 kommenttia:

  1. Vau, varmasti aivan mieletön päivä!Mitä kaikkia apuvälineitä löytyykään. Tuo pyörä, aivan mahtavaa kun Kasper pääsi kokeilemaan. Hinta vaan aika hurja:( Toivotattavasti saisitte sen kuitenkin tavalla tai toisella! Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, ihan mahtavaa! <3 Näillä näkymin ei kyllä saada pyörää mistään :/ Tästä prosessista kirjoitan kyllä myös blogiin, koska koen sen olevan hyvin epäreilua. Mutta vuokralle saadaan pyörä, siihen ei onneksi vaikuta älytön byrokratia! Hyvää kesää :)

      Poista