torstai 25. toukokuuta 2017

Magneettia ja pitkittynyttä infektiotilannetta

Huhheijjaa, taas on yksi viikko jo taputeltu ja viikonloppu kolkuttelee ovella. Ei ihan vielä, mutta hyvin pian. Oikeastaan tuntuu siltä kuin tätä viikkoa olisi eletty jo päiviä enemmän, kun näihin muutamiin päiviin on taas mahtunut äärettömän paljon tapahtumaa. Tähän 4 päivään on mahtunut 4 lääkärikäyntiä, yksi päivystysreissu, nukutusmagneetti, 5 terapiaa ja vähän muutakin. Onneksi huomenna on perjantai, eikä sen suurempaa suunnitelmaa!

Kasper on ollut nyt viikkoja jo kipeä, toukokuun alkupuolella alkoi tämän vuoden viides korvatulehdus, eikä hoitunut ensimmäisellä antibiootilla. Vasta toinen helpotti, joskin infektio jäi päälle, muutti vain muotoaan. Tiistaina käytiin korvalääkärillä, joka totesi korvat parantuneiksi, mutta taas puhuttiin liimakorvista. Putkitus on seuraavan nukutuksen yhteydessä heinäkuussa.

Korvien terveydestä huolimatta infektio jatkui, ja hyvin sekavan kuntoutuslääkärikäynnin jälkeen kävimme poikkeamassa päivystyksessä arvioimassa kundin tilannetta. Kasperin labrat näyttivät infektion olevan enemmänkin virusperäinen eikä bakteeri, johon osasin oireiden perusteella itsekin kallistua. Yritin selittää kuinka minin kehon energiavarastot alkavat hiipua tähän pitkittyneeseen sairastelutilanteeseen, koska kundi nukkuu paljon, on todella levoton ja itkuinen. Koska labrat eivät näyttänyt kuivuman merkkejä, ei Kasperia kuitenkaan otettu nesteytykseen. On ongelmaa, kun päivystyksessä alati vaihtuvat lääkärit eivät tunne lasta, eikä hänen tarpeitaan. Siihen aikaan illasta/yöstä tms.harvoin on omaa lääkäriä konsultoitavissa. Yritä siinä nyt sitten selittää, miten lasta pitäisi hoitaa, kun et todellakaan ole oikeasti vastuussa hoitopäätöksistä tai hoidon suunnittelusta. Kotona Kasperille annettiin reilusti energialisiä ja vointi ehkä hieman hetkeksi helpotti ja kehossa oli vähän enemmän virtaa.

Kasper on edelleen hyvin väsynyt ja levoton. Tänään käytiin selkäytimen magneettikuvassa, koska selän ja pään kannattelu on oleellisesti huonontunut maaliskuun leikkauksen jälkeen. Nukutus voitiin toteuttaa, koska Kasperilla ei kuitenkaan ole minkäänlaista keuhko-oiretta tai muuta, joka estäisi nukutuksen. Toki valvontaa vaatii tässä tilassa enemmän. Ukko nukkuikin hieman pidempään kuin oletin, eikä meinannut jaksaa kunnolla herätä. Sokerit putosivat muutamia kertoja aika nopeasti heräämisen jälkeen, kun sokeritippa oli irroitettu varmaan vähän turhan aikaisin. Pitkä paasto ja kehon rasitus tekevät tehtävänsä, eikä kaikki arvot pysty mitenkään pysymään täydellisinä.Illan ukko lepäsi kotona, oksensi vähän ja tarvitsee taas happea yöllä (nyt useampana yönä). Toivon kovasti, että energiabuustaus auttaisi ja ukon vointi paranisi pian. Jos ei muu auta, menemme uudestaan päivystyksen arvioitavaksi voinnista, mutta taidamme valita eri sairaalan. Epilepsiatilannekin on aika kurja nyt, odotammekin neurologin soittoa. Nyt on annettu nestekorvausta, floridralia ja energiasmoothieta. Eiköhän se tästä pian asetu :)

Klinikalla loistaa kukkien värit!

Tällä viikolla on tapahtunut useita ihan hurjia juttuja, joista sitten ehkä jossain vaiheessa lisää kirjoittelua. Tänään järjestettiin ystäväni kanssa erityislasten isovanhempien hemmottelu- ja vertaistuki-ilta Helsingissä ja iltama oli äärettömän onnistunut! Tästä yritän kirjoitella mahdollisimman pian blogiin, jotta kuulisitte siitä enemmän!

Omat verensokerit ovat seilailleet hormoniheittelyiden vuoksi ihan miten sattuu, ja tämä noin viikon kestänyt kiire ja härdelli on syönyt voimia. Huominen "vapaapäivä" tulee ehdottomasti tarpeeseen. Ensi viikolla olisi jo omankin leikkauksen aika, ja mitä enemmän sitä mietin, sitä enemmän se pelottaa. Onneksi kaikki on järjestelty sitä varten, että kaikki menee varmasti hyvin!

Nyt tämä väsynyt äiti käy unisaarille katselemaan toivottavasti mahdollisimman rauhallisia yöunia viimeöiden painajaisten ja hyvin sekavien unien sijaan. 

Hyvää yötä ja palataan pian!

5 kommenttia:

 1. Huolestuttavia aina tuollaiset vetämättömyydet kun lapsi ei meinaa jaksaa mitään tehdä, toivotaan että hommat kohta lutviutuu ja Kasper saa energiansa takaisin.

  Tsemppiä omaan leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon todella että Kasperin vointi tasoittuisi. Nyt tehtiin neurologin kanssa hieman lääkemuutoksia, katsotaan mitä se tuo tullessaan. Ja kiitos tsempeistä, eiköhän se oma leikkaus mene ihan suunnitellusti :)

   Poista
 2. Voimia Kasperille toipumiseen! Hienoa, että nukutus menin hyvin vaikka infektiosta vielä toipuminen menossa. Tiedätkö muuten käyttävätkö lapsilla näin lyhyessä nukutuksessa intubaatioputkea? Tsemppiä myös sinulle omaan leikkaukseen!!

  VastaaPoista