keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Äitien ihana hemmotteluilta

Tällä kertaa viimeviikkoisen hemmotteluillan järjestämisen puikoissa olin itse. Järjestimme siis Leijonaemojen ja munuais-ja maksaliiton kanssa yhteistyössä illan vaikeasti sairaiden lasten vanhemmille Lastenlinnan juhlasalissa, jotta myös sairaalavanhemmat voisivat osallistua. Lupasin kirjoittaa blogikirjoituksen osaksi siksi, että halusin kertoa miten pienistä asioista saa suuria ja miten paljon pieni hengähdys arjessa vaikuttaa, mutta myös siksi, että halusin näyttää miten helppoa hyvän tekeminen oikeasti on. Tämä tapahtuma järjestettiin 10 äidille (isit eivät olleet poissuljettu, mutta niitä ei mukaan saatu), mutta pienemmässäkin mittakaavassa voi saada aikaan suurta.

Kuukausia sitten aloitimme tapahtuman suunnittelun ja jaoimme tehtäviä järjestäjien kanssa keskenämme. Silloin jo halusin hoitaa yhteistyötahot, koska olin vuosi sitten samoihin aikoihin järjestänyt vastaavanlaisen tapaamisen kotonani (lue päivästä täältä). Tuon päivän järjestin yksikseni, ja halusin tarkoituksella pitää sen kotonani, jotta päivästä tulisi mahdollisimman rento. Nyt paikaksi valikoitui tuo juhlasali sairaalassa, vaikka kovin epäilin sen käytettävyyttä kyseisenluontoiseen iltamaan. Tarkoitus oli kuitenkin rentoutua rauhassa hyvässä seurassa, hyvässä tunnelmassa. Sairaalan tila oli kuitenkin käytännöllinen siinä tilanteessa, jos jonkun osallistujista lapsi olisi sairaalassa juuri sisällä - ja niinhän siinä itse asiassa tapahtuikin. Juhlasalista saimme loppujenlopuksi myös oikein tunnelmallisen paikan ja joulukuusikin oli jo ehtinyt paikalle.

Meidän hemmotteluillassa oli tällä kertaa kaikenlaista ihanaa; Johanna (Ekohoitola FiinaNina) oli tekemässä kuumakivihierontoja niskan seudulle, Jonna (Kampin hierontapiste) klassista hierontaa ja Satu (Maaemon voima) aromaattista käsihierontaa. Naviter Cosmeticsilta saatiin hoitotuotteita (Ekopharman vadelma- ja mustaherukkalinjasta) sekä kaikille pienet kassit, jotka sisälsivät aivan ihania kauneustuotteita Ekopharman Vadelma-hoitolinjasta. Kampin hierontapiste (45min hieronta), SiivousEliitti (4h kotisiivous) ja Helsinki Day Spa (2x 45min päähieronta) olivat lahjoittaneet lahjakortit arvottavaksi osallistujien kesken. Pikkustoorin Hanna kävi moikkaamassa meitä kesken tapahtuman ja toi kaikille yllärikassit, jotka oli koostettu pääkaupunkiseudun naisyrittäjien voimin. Lisäksi Hanna voi kaikille aivan ihanat Pikkustoorin taulut kotiin viemisiksi <3 Fazerilta saatiin suklaa- ja keksiherkkuja ja muut tarjoilut, aivan ihanat ruokaisat salaatit oli hankittu Munuais- ja maksaliiton kautta. Ilta oli aivan ihana kaikille meille ja osallistujat ja yrittäjät tyytyväisiä. Paljon vertaistukea, voimauttavia keskusteluita, tiedon ja kokemusten jakamista.

(kuvien laaduista näkee että illan aikana oli vähän muuta ajateltavaa kun kuvaaminen :D)

Oletko koskaan miettinyt, miten helppoa hyväntekeväisyys on? Julkisuudessa esim. Brother Christmas - jouluveli on tuonut esille sitä, miten pienillä asioilla ja helposti voit tehdä hyvää. Sen ei tarvitse aina olla jotain suurta ja kallista, eikä hyväntekeväisyys aina lähde pelkästä rahasta, vaan pienillä teoilla voi myös itse olla mukana auttamassa. Tällaisiin hemmotteluiltoihin pääasiallisesti haemme yhteistyökumppaneita niin, ettei raha vaihda omistajaa. Yhteistyötaho saa hieman mainosta ja me saamme sen palvelun tai tuotteen, jolloin pienellä vaivalla saadaan suuri hyöty. Monesti mukaan tällaisiin tapahtumiin lähteminen on myös sydämen asia - tehdään hyvää yhdessä ja pienin askelin.

Olisko lähelläsi tänä jouluna joku, jota voisit ilahduttaa? Riittäisikö sinun jouluruokaostoksista myös naapurille, leipomuksista yksinäiselle vanhukselle, tai olisiko joulupöydässäsi tilaa vielä yhdelle? Ostitko liikaa lahjoja, voisiko naapurin lasta tai vaikka läheistä hyväntekeväisyystahoa ehkä muistaa pienellä lahjalla? Keinoja auttaa on paljon, mutta se mikä on ainakin totta on se, että loppujenlopuksi siihen ei vaadita paljon.

Iso kiitos kaikille tämän hemmotteluiltaman osallistujille ja jokaiselle yhteistyötaholle. Teette hienoa työtä suurella sydämellä. Jatketaan samaa rataa, uusia tapahtumia on jo suunnitteilla.

Kiitos, kiitos, kiitos.

Leijonaemot ry

Munuais-ja maksaliitto

Helsingin lastenklinikka


Maaemon voimaPikkustoori


FazerMuistutan vielä, että joulun aikana  voit tehdä monella tapaa hyvää. Yksi mahtava tapa on lahjoittaa joulukortti tai joululahjavarat esimerkiksi Leijonaemoille.


Iso kiitos jokaiselle, joka tekee pienesti tai isosti hyvää. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti