torstai 30. kesäkuuta 2016

SADAS blogikirjoitus - ajatuksia blogin alkuvaiheilta nykypäivään + ARVONTA!

Tämä kirjoitus on sadas kirjoitus, jonka tämän blogin historiassa julkaisen. Tietyllä tavalla pidän sitä suhteellisen merkittävänä saavutuksena, koska alunperin tästä blogista piti tulla ihan erilainen - omalle perheelle ja ystäville tarkoitettu kanava tiedottaa mitä meillä tapahtuu, miten voidaan, mitä uutta kuuluu jne. Sitten se levisi vähän käsiin ja tässä ollaan.

Puuharyhmä on lahjoittanut juhla-arvontaa varten lahjakortin, joka oikeuttaa kahden henkilön pääsyyn puuharyhmän johonkin kolmesta toimipisteestä. Arvonta alkaa tämän postauksen julkaisemisesta ja päättyy 10.7.2016. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla facebookissa blogin sivuilla tämän päivityksen alle tai kommentoimalla blogikommenttiin sähköpostiosoitteesi ja tiedon "osallistun kilpailuun". Blogiin jätettyjä arvontakommentteja en julkaise, tallennan ne arvontaa varten. Julkaisen voittajan blogissa ja facebook-sivullani 11.7.16! (Lahjakortti on voimassa 14.8.16 asti ja kelpaa Puuharyhmän kaikissa puistoissa: Serenassa, Puuhamaassa, Tropiclandiassa ja Visulahdessa)


Muutamia ajatuksia blogin taipaleelta

Päivääkään en kadu, koska tästä blogista on tullut oma rakkaus. Kanava kertoa, pohdiskella ja ajatella. Puhua kipeistä ja tärkeistä asioista, joista yhteiskunnassa vaietaan. Pohdiskella sellaista, jota ei kaikki uskalla pohtia, ja herättää keskustelua ihmisten keskuudessa. Sen olen kyllä saavuttanut (kommenteistakin päätellen) sekä hyvässä että huonossa, mutta ainakin asioista puhutaan! On harmi, että yhteiskunnassa on vieläkin niin paljon ihmisiä, jotka pelkäävät erilaisuutta.

Kun aloitin blogin kirjoittamisen 19.10.2014, en tiennyt mistä aloittaisin. Olisin halunnut kertoa meidän koko stoorin heti, mutta sen kirjoittaminen tuntui todella haasteelliselta. Ja koska aluksi tarkoitukseni oli kirjoittaa vain perheelle ja ystäville, ei minun ehkä tarvinnutkaan ihan juurta jaksaen kaikkea kirjoittaa. Toisaalta, tein tarkoituksella avoimen blogipohjan. Täältä voit lukea ensimmäisen kirjoitukseni, joka näin jälkeenpäinluettuna hieman hapuilee. Muistan vieläkin sen tunteen kun tuntikausia tappelin blogialustan kanssa (ja alussa se olikin aivan karmea) ja sitten aloin suoraan perään kirjoittamaan tuota tekstiä. Se tunneryöppy oli aika hurjaa.

Lueskelin eilen vanhoja kirjoituksiani läpi, ja jotenkin tuntuu, etten osaa sanoa niistä kovinkaan paljon. Innostukseni kirjoittaa enemmän puhututtavia kirjoituksia on selvää, mutta pääasiallisesti niistä paistaa itsellenikin hyvin vahvat tunteet surusta ja vihasta onnellisuuteen ja rakkauteen. Olen halunnut pitää blogini tunnepitoisena ja tietynlaisena vaikuttamiskanavana. Jos kirjoitukseni ei mielestäni herätä mitään tunnetta, jätän sen julkaisematta. Niitäkin kirjoituksia on paljon. Joskus alan kirjoittaa vain palavasta halusta kirjoittaa, mutten tiedä mistä aloittaisin tai mitä sanoisin. Joskus taas tuntuu että asiaa on niin paljon, ettei sitä kukaan jaksa lukea. 

 Luetuimmat kirjoitukseni ovat aloituspostauksen lisäksi mm.

"miksi sairaalassa lamaantuu"

Olen isosti kiitollinen kaikille, jotka tällä taipaleella ovat minua tukeneet. Äitini ja isäpuoleni, mummi, sisko, veli ja lukuisat ystävät ja kaverit ja kaikki te, jotka jaksatte kommentoida ja kertoa teidän fiiliksiä. Lukuisat palautteet ja kiitokset blogista kertovat siitä, että tätä työtä jatketaan ja se on tärkeää <3

Kiitos kun luet, kiitos kun kommentoit, kiitos kun seuraat ja tsemppaat.
Kiitos kun elät hetkessä mukana.

Kiitos Puuharyhmä lipun lahjoittamisesta! <3 Serenasta, Visulahdesta, Tropiclandiasta ja Puuhamaasta voi myös lukea lisää täältä, kirjoituksesta joka käsittelee kesäpaikkoja erityislapsiperheen näkökulmasta; esteettömyydestä, avustajakäytännöistä, ja kaikesta mitä on hyvä tietää.

Muista osallistua kilpailuun 10.7 mennessä! Jätäthän myös kommenttia mieluusti asioista, jotka blogitaipaleelta on jäänyt mieleen tai mikä askarruttaa; ehkä jopa aiheista joista olisi hyvä kirjoittaa! Paljon on mielessä, mutta aikaa on vielä rajallisesti ;)

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Olen lukenut tekstejäsi viimeisen tunnin, kiitos mahtavasta blogista. Mutta missä lapsien isä(t)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä minuakin askarruttaa

   Poista
  2. Kiitos viestistä. Olen yksinhuoltaja, ja isäjutut olen rajannut tarkoituksella blogin aihealueiden ulkopuolelle :)

   Poista
 2. Tuossa kirjoituksessa on vika osallistumis päivä 10.6. ? Liekö tarkoitus ollut 10.7 ??

  VastaaPoista