sunnuntai 22. lokakuuta 2017

i love me - vapaan viikonlopun helmiä

Ihanaa! Syysloma loppuu ja ihana normaali arki alkaa huomenna. On sitä jo viikko odotettukin.. Meidän syysloma meni ihan mukavasti, tosin lapset reagoivat muuttuneeseen päiväohjelmaan ja oli täällä aikamoinen hulabaloo välillä. Mutta kuulemani mukaan sitä on ollut vähän liikkeellä ;)

Viikko oli kaikinpuolin suht raskas, koska Kasperin vointi oli vielä aika huono ja tyttö toki reagoi tähän voimakkaasti. Kasper menikin ennen viikonvaihdetta onneksi tilapäishoitoon, ja me tytöt saatiin siinä reilu vuorokausi ihan omaa aikaa, ehdittiin käydä muutamasti tallilla ja touhuttiin muutakin kivaa. Perjantaina typykin lähti tukiperheeseen ja minun vapaa viikonloppuni koitti pitkästä aikaa.

En voi muuta sanoa, kun että tulipa juuri oikeaan aikaan.

Perjantaille varasin kasvohoidon ja nautiskelin siellä muutaman tunnin. Samaisena iltana näin vielä ystävääni keskustassa, jonka kanssa aikataulumme tuntuu olevan erityislasten ja muiden kiireiden kanssa äärimmäisen vaikea yhdistää - varsinkaan niin, että olisi aikaa ihan istua alas, ja vielä jossain aikuisten paikassa. Kävimme lasillisella ja höpöttelimme. Kummatkin olivat sen verran väsyneitä, ettei ilta kovin pitkälle jatkunut, mutta siinä hetkessä kaikista parhaimmalta ajatukselta tuntui oma koti ja oma sänky.

Uni, sitä olinkin kaivannut.

Eilen vuorossa oli shoppailua kauppakeskuksissa ja muutaman muun ystävän näkemistä. Typylle ei ollut sopivia toppavaatteita oikeastaan ollenkaan, joten ostoslistalla oli sekä toppahaalari, toppahousut, pipo, hanskat, toppatakki ehkäpä, fleecekerrasto ja aluskerrasto. Näin ainakin. Ja topparatsastusvaatteita, mutta niitä en sentään enää jaksanut lähteä metsästämään. Hurjasti kyllä saa menemään pakollisiin talviostoksiin rahaa, eikä edes ostettu vielä kenkiä :( Kirppareita kun ei ehdi tässä hötäkässä kummemmin kiertämään... Onneksi löysin tarjouksia ja mukavan fiksuun hintaan myynnissä olevia vaatteita. Mutta ei tämä mitään halpaa lystiä ole.. Kundille olen onneksi ehtinyt ostamaan ajoissa jo pari eri kokoista haalaria talveksi, jotta ei paniikki iske ja taitaa aikalailla muutkin toppakamat olla valmiina - osa vielä viime talvelta sopivia.

Tänään aamusta lähdin käymään Helsingin messukeskuksessa I Love Me-messuilla, jotka kruunasivat tämän viikonlopun teeman. Rakastan itseäni, jotta voin paremmin. Huolehdin omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani, jotta jaksan huolehtia lapsien hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Messuilla vastaan tuli paljon ihania juttuja ja pääsimpä sielläkin pikaiseen hemmotteluhoitoon. Ihania tuotteita löytyi Ekopharmalta, Vita lääkäriaseman pisteellä sain mittautettua tärkeitä vitamiiniarvoja, joiden vastaukset tulevat minulle lähiviikkoina postilla (ja samalla tajusin, että alkavaa osteoporoosia, joka minulla yli vuosi sitten diagnosoitiin, ei ole muuten seurattu yhtään missään, eikä edes vitamiinitasoja, jotka oleellisen tärkeitä olisivat..). Vilan pisteeltä löysin itselleni aivan ihanan toppatakin (ja olisi sieltä löytynyt paljon muutakin, mutta sovittaminen siellä muutaman muun joukossa ei kovin innostanut..) Kävin myös tutustumassa Näkövammaiset fysioterapia-alan ammattilaiset-pisteelle, jossa kävimme mielenkiintoisia keskusteluita. Finfamin pisteellä keskusteltiin siitä, miten psyykkisesti sairastuneiden läheisiä tuetaan ja miten sitä pitäisi edistää. Koskettaa itseäkin läheltä monessa mielessä ja toiminta olikin minulla jo ennestään tuttua. Muutamia yhteistyöajatuksiakin heräsi keskusteluissa! Instumentariumin pisteellä testasin ekaa kertaa ikinä piilareita ja oli hurjaa, miten ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin näki ympärilleen ilman laseja! Piilarit varmasti tulevat kyseeseen nyt talvella ratsastaessa, koska lasien kanssa tuntuu olevan ihan hurjan haastavaa nyt kun alkaa ulkona olemaan kylmempää.. Piilarit tuntuivat hyviltä silmissä, vaikka varmasti vaatii totuttelua.. Biokian pisteeltä hain minimiehelle vähän tyrni-, karpalo- ja puolukkabuustia ruokavalioon, joilla yritetään torjua tauteja vielä vähän paremmin.

Mitähän vielä? Kivat messut oli. Tänä vuonna en jaksanut hakea bloggaajaksi messuille, mutta vierailla ehdin silti. Ensi vuonna sitten mukana ehkä erilaisilla meiningeillä :)
Kasper tuli tänään kotiin ja voi jo paremmin, ainakin alkusilmäyksellä. Torstaina käytiin labrassa ja osa labroista joudutaan uusimaan, jotta nähdään olivatko oikeasti sitä mitä näyttivät. Huomenna mennään siis aamusta labraan heti ottamaan uudet näytteet, tai siis osastolle, jotta labrat saadaan vihdoin otettua pacin (infuusioportin) kautta. Saa nähdä miten menee, meillä kun tuo pacin käyttö ei aina tuolla sairaalassa ole ollut niin ongelmatonta.. ;)

Hyvää alkavaa, lokakuun viimeistä täyttä viikkoa <3

PS! Blogi täytti viime torstaina 3v! En vain millään kerennyt kirjoittamaan siitä tänne, miten paljon ajatuksia se herättää. Siitä sitten ehkä ensi postauksessa! ;) Kiitos kaikille ihanille lukijoille ja muutamalle tuhannelle facebook-seuraajalle! <3

1 kommentti:

  1. Onnea 3 v blogille!Upeaa, kun kirjoitat! Mukava kun sait omaa aikaa ja tehdä rentouttavia juttuja:) Siitä saa voimaa taas arkeen. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista