maanantai 14. joulukuuta 2015

Erityislasten äitien hemmotteluilta

Alkusyksystä minulla heräsi ajatus jonkinlaisesta tapahtumasta, tapaamisesta, johon keräisin joukon hemmottelua vaille olevia erityislasten vanhempia. Suunnittelin joitain viikkoja tapahtumaa ja yhtenä iltana sainkin rungon päähäni ja lähdin rohkeasti kyselemään yhteistyökumppaneita. Lähes jokainen firma, josta kysyin yhteistyömahdollisuutta, lähti mukaan. Miten upea fiilis oli!

Muutamassa päivässä meillä oli jo suurin osa illasta kasassa. Toissapäivää se sitten toteutui, hartaasti odotettu ja toivottu hemmotteluilta. Postaus on siis tehty yhteistyössä yritysten kanssa, jotka on lueteltu tekstissä ja kirjoituksen lopussa.
Vertaistuella on meille raskasta arkea eläville hyvin suuri merkitys. Monessakaan arkisessa paikassa; virastossa, perhekerhossa, neuvolassa tai vastaavassa ei kyetä ymmärtämään minkälaista elämää me elämme kaikkine omine asioinemme. Ystävät, perhe ja tutut tukevat, mutteivat koskaan tiedä, miltä meidän saappaissa tuntuu astua. Monikaan ei ymmärrä miten tunteiden skaala sateenkaaren lailla surusta iloon, pelkoon, ymmärrykseen, vaihtelee. Kuinka lapsi oppii kääntymään, hymyilee, on kivuton, rauhallinen. Jokaisella on toki oma arkensa.

Arvoin muutamia paikkoja hemmotteluiltaan erityislasten vanhempien yhdistyksen Leijonaemojen facebook-sivun kautta, koska halusin, että muillakin kun ystävilläni oli mahdollisuus päästä mukaan. Ystäväpiirissäni on useita erityislasten vanhempia jotka olisivat tosissaan kaivanneet piristystä, mutten kyennyt heistä valitsemaan tiettyjä ihmisiä, kun haluajia olisi varmasti ollut paljon. 

Ilta alkoi naisten piirillä, jossa käytiin esittelykierros ja kerrottiin, mitä meille tänään kuului. Paneuduttiin juuri meidän omaan vointiin ja siihen, mitä oikeasti meille kuului. Aina tuppaamme vastaamaan kysymykseen "mitä sinulle kuuluu?" lapsen voinnin terveisillä. Nyt saimmekin miettiä miten me oikeasti itse voimme. Kävimme myös kierroksen siitä, mikä kenenkin lapsella oli, että pääsimme hieman jyvälle jokaisen omasta tarinasta ja polusta äitiyteen. Tärkeää oli, että jokainen kertoi sen verran kun halusi ja sillä tavalla kun halusi. Kerroimme myös positiivisessa mielessä toisillemme mikä lapsissamme on parasta ja nauroimme ja hymyilimme yhdessä ihanille positiivisille asioille, joita löysimme lapsistamme paljon.

Alkupiirissä kerroin yhteistyökumppaneista ja illan ohjelmasta. Olin alusta asti halunnut, että illasta tulee vapaamuotoinen, paljon keskustelua ja hyvää oloa. En halunnut kovin kaavamaista ohjelmaa vaan juuri niin, että vietämme rauhallisesti aikaa yhdessä ja nautimme naisenergiasta. Jaoin jokaiselle osallistujalle tuotekassit, jotka ihanat TwistBe  ja Terveyskauppa Life olivat meille koonneet. Jokainen sai myös muutamia The Body Shopin tuotenäytteitä testaukseen. Kassit pursusivat toinen toistaan ihanimpia terveyttä ja jaksamista hemmottelevia tuotteita. Twistben kaunis kassi kätki sisälleen Goodio-organic & Raw Chocolate raakasuklaata ja Flow kosmetiikan luomu-himalajansuolakuorinnan. Ja huh, miten upeat tuoksut purkkeja avatessa! Mineraalipitoinen himalajan vuorisuola puhdistaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta ja jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi. Goodion suklaat tehdään puolestaan alusta asti pienessä Helsinkiläisessä suklaatehtaassa. Luomusuklaamassan valmistusprosessi on hyvin aikaa vievää ja työlästä ja suklaat maistuvat aivan erinomaisilta! TwistBellä tuotteissa käytetään vain hyviä ainesosia, koko tarjonta on valikoitu asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseksi. He ovat panostaneet tuotteita valitessa siihen, että mahdollisimman moni ainesosa olisi joko luomua tai villinä kerätty. Suosittelen tutustumaan näihin ihanan valloittaviin ja mukaansatempaaviin tuotteisiin!
(taidan tietää mitä jatkossa vien ystäville lahjaksi...)
Terveyskauppa Life lahjoitti jokaiselle osallistujalle ison kassin hyvinvointia. Kassi sisälsi tuotteita jaksamiseen ja hyvinvointiin. Nonique silmänympärysvoide, Nonique kasvovoide, Life Body Butter, Olive hand cream, Life Deo, Life Multiwoman luonnolliset ja hyvin imeytyvät monivitamiinit sekä Great Earth CalMag luustolle. Varsinkin hyvinvointiin tarkoitetut monivitamiinit ja luustolle hyväksi oleva CalMag herättivät kiinnostusta. Monivitamiinit sisältävät paljon hyviä ainesosia, 12 eri vitamiinia ja 8 kivennäisainetta sekä kasviuutteita jotka tulevat luonnollisesti vitamiinien imeytymistä. Tukena on myös karpalo- ja parsakaaliuutteet sekä viinirypäleensiemenuute, joka on erityisesti hyväksi esimerkiksi hiussuonten verenkierrolle. Super Cal-Mag tabletit sisältävät kalsiumia, magnesiumia sekä D- ja K-vitamiineja, kurkumauutetta ja kurkumiinia. Tuote vaikuttaa luuston hyvinvointiin ja edistää lihasten normaalia toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa, hermoston normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupuneisuutta (huh, sitä me tarvitsemme!). Kaikenkaikkiaan siis upea kokonaisuus ja uskoisin, että moni tuotteista pääsee piakkoin testaukseen!


Alkupiirin jälkeen nautimme hyvää ruokaa, erityisen iso kiitos Lippulaivan K-Supermarket Seilori kaikista ihanista hemmotteluherkuista! Pöytä katettiin koreaksi ja erilainen naposteltava ei kyllä illan aikana meinannut loppua ollenkaan. Pöydässä oli mm.suklaata, vihreitä kuulia, pähkinöitä, keksilajitelmia, erilaisia juustoja, hedelmiä ja glögiä. Myös gluteeniton osallistuja oli huomattu aivan ihanalla tavalla. Kiitos, kiitos.


Makeaa mahan täydeltä. Saimme nauttia (suurin osa ensimmäistä kertaa) Suvituulin, Helsinkiläisen raakasuklaataiteilijan uskomattomasta suklaisesta raakakakusta, jonka hän lahjoitti meille. Suklaata, suklaata, suklaata.. Mitäpä sitä muuta sanoisikaan ;) Eihän kakkua olisi edes meinannut kyetä rikkomaan kun se jo itsessään oli kuin taideteos!


Ohjelmana meillä oli erilaista hemmottelua kaiken keskustelun ja vertaistuen jakamisen ohella. TMI Samuli Melartin Samuli oli meillä tekemässä pikahierontoja. Kyllä hierontahuoneesta tuli niin ihanan rentoutuneita äitejä, jotka varmasti olisivat voineet olla hierojan käsittelyssä vielä tuntikausia! Samuli on koulutettu urheiluhieroja ja työskentelee yrittäjänä Olarin hierontakeskuksessa, suosittelen tutustumaan ja käymään hänen luonaan!


The Body Shop tarjosi hierontaa varten kolmea erilaista öljyä aivan ihanan valloittavasti Spa Of The World-tuotesarjasta. Tuoksut olivat Tahitian Orchid massage oil, Thai lemongrass massage oil ja French lavender massage oil. Tuoksut olivat aivan huumaavan ihania ja saivat meidät rentoutumaan ja nauttimaan pienestä arjen hiljaisesta hetkestä. The Body Shop tarjosi tosiaan myös jokaiselle osallistujalle pieniä näytepakkauksia tuotteista. Yrityksen sivuilla on hyvät kuvaukset tuotteista ja niiden alkuperästä. Tuotteet ovat reilun yhteistylkaupan kautta Brasilialaiselta Gebana Brazililta tuotettua soijaöljyä, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa, se tuottaa soijaöljyä geenimanipuloimattomista, luomutuotetuista soijapavuista Iguazu-joen takamailla.Juuri kosmetologiksi valmistunut rakas ystäväni Juuli oli tekemässä naisille hemmottelevia pikakäsihoitoja. Kädet saivat rasvausta ja hierontaa samalla kun juttelimme mukavia, vaihdoimme kokemuksia ja kaipailimme elämäämme enemmän aikaa itsellemme. Oma hyvinvointi nousi illan aikana usein esille; kuinka meillä on oikeasti hirveän vähän aikaa hoitaa itseämme, vaikka se onkin hurjan tärkeää. Kuinka jaksaminen on niin koetuksella, että unohdamme itsemme koko arjen pyörteessä. Monelle nousi näiden hoitojen jälkeen varmasti ajatus, että omaa hemmottelua ja omasta itsestään huolehtimista pitäisi olla elämässä enemmän. Tässä onkin oiva lahjaidea jokaiselle sukulaiselle ja ystävälle; antakaa raskaan työn raatajalle vapaapäivä, lahjakortti hierontaan tai hemmotteluhoitoon. Järjestäkää lastenhoito, tai auttakaa perhettä muuten. Se hetki, aika itselle voi olla hyvin ikimuistoinen, tarpeellinen ja kallisarvoinen <3


Hoitojen lomassa koristelimme jokainen omat lasipurkit valmiiksi illan päätteeksi järjestettyä suolaseremoniaa varten. Suolaseremoniassa keräännyimme piiriin. Suola on ollut kautta aikain tärkeää ja pyhää, sillä on säilötty ruokaa, mutta myös siunattu, suojattu ja sidottu liittoja. Puhuimme uuden kuun merkityksestä ja siitä merkityksestä, minkä vuoksi on tärkeää kokoontua yhdessä naisten kanssa piiriin tukemaan toinen toistemme unelmia ja toiveita. Hiljennyimme yhdessä ja toimme ajatuksemme piiriin. Toivekierroksella jokainen kertoi mitä toi mukanaan suolaan ja miksi se oli jokaiselle tärkeää. Kerroimme vuoron perään mitä toivoimme elämällemme samalla, kun lisäsimme oman ainesosamme suolaan. Sanoimme toiveemme ääneen ja kyyneleetkin valuivat. Kun kierros päättyi sekoitimme suolaa vielä yhdessä ja kiitimme.Tarkoituksenamme oli lähettää meidän sielujemme syvimmät toiveet universumin hoidettaviksi ja antaa suolan siunata niiden tie toteutumiseen. Hetki oli hyvin kaunis. Jokainen sai muistoksi itse koristeltuun purkkiin osan suolasta, jota sitten voi käyttää tulevaisuudessa vaikka kylvyn tekemiseen. Samalla voi miettiä mitä toiveille ja unelmille on tapahtunut. 

Kiitos kaikille iltaan osallistuneille äideille kaikesta siitä voimasta, energiasta ja vertaistuesta.

"Mielettömät tarjoilut ja uskomattomat tuotekassit! Suolaseremonia oli tosi koskettava ja ajatuksia herättävä. Ihania ihmisiä ja parasta vertaistukea <3 Kiitos että jaksoit järjestää tämän illan"

"Rentouttava, hyvä fiilis! Vertaistukea ehkä parhaaseen aikaan ikinä <3 Kiitos."

"Mukavaa yhdessäoloa. Oli mukava kuunnella ja kertoa kokemuksia. Jäi hyvä mieli tästä illasta. Tulin hyvillä mielin ja nyt lähden loistavalla mielellä."

"Voimauttava iltaa. Ihania ihmisiä ja keskustelua. Aika meni kuin siivillä"

Päällimmäisenä itselleni jäi syvä kiitollisuus kaikesta siitä vertaistuesta mitä olen matkallamme saanut. Niistä ihanista ihmisistä, joihin olen tutustunut ja joiden tarinan saan jakaa. Ja myös kiitollisuus siitä, että vielä on uskomattoman ihania ihmisiä ja yrityksiä jotka tukevat ja auttavat.

Yhteistyössä - kiitos tuhannesti. 
Teitte illastamme mahtavan.


Kosmetologi Juuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti