sunnuntai 27. syyskuuta 2015

"Peruspäivä" - yhden päivän kuvapäiväkirja

 Minulta on kyselty paljon minkälaista aikataulutusta se meidän arki todellisuudessa on. Siihen on toki vaikea vastata, koska jokainen päivä on erilainen, mutta kyllä, on se aikataulutusta. Kirjottelin kummien blogiin Elämä lapselle-konsertin aikoihin kirjoituksen joka on katsottavissa tästä, mutta ajattelin vielä kirjoitella päiväpostauksen. Tässä siis meidän viime perjantain päivä aikatauluin ja kuvin. Kymmeniä asioita sieltä toki puuttuu, kun kaikkea ei tule huomioitua tai kirjattua ylös, mutta pääpiirteittäin tällaista aikataulutusta.

7:45
kello herättää. Väsyttää eikä silmät meinaa aueta. Kasper jokeltelee sängyssä.

7:55
Aamupalaa. Aamukahvin keittämistä, aamulääkkeet valmiiksi ruiskuihin ja kippoihin, maidon letkutuksen valmistelua. Puuroa itselle, puuroa lapsille. Pakko yritää totutella syömään aamuisin, että jaksaa paremmin. Sokerien mittaus ja ateriainsuliinin annostelu


8:10
Kasperin vatsan toimitus ja pikainen pojan suihkutus. Haavojen hoito ja uudet taitokset


8:30
Maitopumpun valmistelu ja maidon letkutuksen aloitus


8:50
Lähtö kotoota. Hoitolaukku ja eskarikamat mukaan, lapset pukeissa, autoon. Eskarilla 9:00.


9:30
Lääkärinaika terveyskeskuksessa, minun. Yleensä en tykkää roudata lapsia lääkärissä mukana, jos kyseessä on oma käyntini. Nyt kuitenkaan ei ollut kovin vaihtoehtoja, kun ajan sain niin nopeasti. Lääkärin kanssa kuulumisten vaihto, keuhkojen kuuntelu, jatkojen arviointi. Lähete eteenpäin, iso kasa labroja ja astmalääkeresepti (vuosia ollut lääkkeetön, nyt lääkäri totesi ettei se enää ole kannattavaa). Myös tulehduskipulääkekuuri.

10:00
Labrassa muutaman muun kanssa. Neljännellä pistolla onnistuu ja 7 purkkia täyttyy.

10:20
Lounas terveyskeskuksen kahvilassa. Kahvilanpitäjä tekee ihania salaatteja! Kasperkin lounastaa ja saa lääkkeet ja matka jatkuu


10:45 
Maitopumppu piippaa autossa. Pysähdyn bussipysäkille lopettamaan letkutuksen ja huuhtelemaan letkustot.

11:30 
Kasperin lääkäri. Lääkärin kanssa mietitään nauraen, mitä asioita tällä kertaa käydään läpi. Mietitään, mikä asia on akuutein ja myös sen, että mikä asia on kenelläkin hoidossa. Käydään läpi tulevia tutkimuksia ja tarkistetaan yleiskunto. Hengitys on tiivistä ja hieman työlästä, mutta muuten Kasper on ok. Lämpöä on päälle 38. Päätetään toteuttaa sokeriseuranta sensorilla, kunhan sensori vapautuu. Pääasiana tutkia Kasperin matalia sokereita (viime tiistaina sokerit laski 2.3:een ja oltiin Jorvissa). Lääkäri uusii reseptejä ja kertoo jatkosuunnitelmista. Jutellaan myös omasta jaksamisesta.

12:30
Tankkaamaan. Ystävän treffaus, pikkubreikki, kahvia koneeseen ja matka jatkuu (äiti ja auto "juotettu")

13:00
Ajan Lastenklinikalle tapaamaan muita "sairaalaäitejä". Ihana nähdä taas porukkaa! Harmi vaan, että tapaamispaikka on klinikka, koska suurimman osan lapset ovat parhaillaan sairaalassa hoidossa. Höpistään lasten kuulumisia, omaa jaksamista ja muuta maailman menoa. Siitä saa voimaa ja taas jaksaa oman arjen keskellä.

14:00 
Kotiin.

14:30
Kotona välipala ja päivälääkkeet. Kasper oksentaa eikä meinaa saada henkeä, muuten kaikki ihan jees. Maidon letkutuksen valmistelua.

14:45
Maitopumpun käynnistäminen, ulkovaatteiden pukemista, hoitolaukun pakkaaminen.

14:55
Soitto omista aamun labroista. Osa ei ole vielä tullut, mutta muuten näyttää ihan hyvältä.

15:10 
Ulkoilemaan. Kävellään eskarille hakemaan typy kotiin.


16:00 
Apteekki, sinelli, tokmanni, eläinkauppa, punnitsejasäästä, ruokakauppa. Lisää lääkkeitä, askartelutarvikkeita (mm.joulukorttitarvikkeita), eläinten tarvikkeita, hedelmiä ja pähkinöitä ja ruokaa. Kassien kanssa kotiin.

16:30
Maitopumppu piippailee maidon letkutuksen loppumista. Huuhtelen letkuston.

17:00
Kasper nukahtaa päiväunille (huoh, vihdoin ja viimein, oli jo aikakin, vaikka vähän jo turhan liian myöhään). Lääkkeet pegiin, koska ruoka jää väistämättä välistä.


17:10
Päivällinen kotona Nellin kanssa. Siivotaan vähän yleisesti, ettei ihan kaatopaikalta näytä. Kasper nukkuu edelleen. 


18:20
Kasper herää

18:40
Kasperin vatsan toimittamista, koska massu ei aiemmin toiminut halutusti. Iltapesut; suihkutus ja haavojen putsaus, uudet taitokset.

19:00
Kasperin iltapuuro ja iltalääkkeet (kauhee kasa). Puurosta menee vain muutama lusikallinen, koska poika on edelleen niin väsynyt.

19:10
Maitopumpun valmistelu ja maidon letkutuksen aloittaminen. 

19:30
Kasper menee yöunille (nukahtaa jo melkein pystyyn)


20:00
Vain elämää. Tyttökin jaksaa katsoa koko jakson kiltisti.

21:45
Maitopumppu piippailee. Letkuston huuhtelu. Kasper meinaa herätä huoneeseen tulemisen vuoksi

21:50
Tyttö menee nukkumaan.

23:05
Maidon letkutuksen valmistelu ja aloittaminen, Kasperin sokerien mittaaminen

23:10
Kaadun väsyneenä sänkyyn. Taas tuntuu siltä, että olen leponi ansainnut.

01:15
Kasper herää itkien hikisenä, kuumeinen. Lääkitsen, rauhoittelen ja painun takaisin nukkumaan.

02:20
Maitopumppu huutaa letkutuksen loppumista. Silmät ristissä irrotan letkuston ja pullon, vien letkusetin roskikseen ja pullon tiskipöydälle. Kaadun takaisin sänkyyn silmät vähintään yhtä ristissä kuin pari tuntia sitten. Noin viiden tunnin päästä tämä rumba alkaa alusta.

Että tällainen päivä meidän perjantai. Mitäs teidän päivissä tapahtuu?

5 kommenttia:

 1. Lapsesi ovat saaneet kyllä mahtavan äidin! Tsemppiä♥

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä huippuäiti lapsillesi :)

  Kyllä osaa olla poikasi suloinen, niin suloinen.

  VastaaPoista
 4. En ymmärrä miksei sun päivitykset tuu mulle, joten nyt vasta näitä tekstejäsi luen. Kyllä täytyy sanoa, että oot ihan super<3 Jokaisella leijonaemolla/vanhemmalla omat juttunsa, mutta kyllä sulta vaaditaan välillä ihan hirveästi.

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä miksei sun päivitykset tuu mulle, joten nyt vasta näitä tekstejäsi luen. Kyllä täytyy sanoa, että oot ihan super<3 Jokaisella leijonaemolla/vanhemmalla omat juttunsa, mutta kyllä sulta vaaditaan välillä ihan hirveästi.

  VastaaPoista