lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vappu sairaalassa - suurta huolta

Kirjoittelinkin jo blogin facebook-sivun puolella että meillä ollaan sairaalassa ja koko poppoo on ollut aika väsynyt, joten blogissakin on ollut hiljaisempaa. On ollut tärkeämpää keskittyä sairaala-arkeen ja meidän minin parantelemiseen.

Kasperin kanssa jouduttiin päivystykseen maanantaina aikalailla äkisti nousseen kuumeen vuoksi, kuume ei tosiaan ole Kasperille normaalia vaikka päivittäin onkin lämpöä. Varsinkaan kuume joka oli jopa yli 40c. Kevyt kuumekouristuskin tuli ja poika oli hyvin kivulias. Päivystyksessä labroista selvisi, että Kasperilla on jonkinlainen tulehdus, muttei vielä tiedetty kuinka paha ja missä.


Keuhkot puhtaat, hengitystiet puhtaat, korvat, kurkku ym. Kaikki ok. Vatsan ultraäänen jälkeen tulehdus alkoi paikantua mahdollisesti munuaiseen ja myös labra-arvot viittasivat osaksi siihen. Tulehdusarvot jatkoivat hurjasti nousuaan ja matkan varrella oli paljon muutakin ongelmaa. Kasperille sattui taas aikamoinen lääkevirhe ja myös sen puolesta pelkäsin kuollakseni. Annos oli yli kymmenkertainen, vaikka lääkärin mukaan se oli "turvallinen yliannosteltava lääke" niin sivuvaikutuksia voi olla aina, eikä niiden voimakkuudesta osaa koskaan sanoa. 


Kasper on ollut alkuviikon todella kipeä. Välillä hän ei ole jaksanut herätä ollenkaan unilta, välillä jaksanut jokellella ja naureskella hetken. Nyt vointi alkaa olemaan jo parempi. Toissapäivänä siirryimme Lastenklinikalle munuais- ja elinsiirto-osastolle, koska ultraäänessä huomattiin munuaisen laajentuma/turvotus. He halusivat meidät sitten tosiaan sinne, jotta saisivat paremmin tutkittua ja seurattua. Nyt kuitenkin kun munuaista on ultrailtu, niin suurta huolta ei sen toiminnasta onneksi ole, munuaislabratkin on ollu siistejä. Kasperilla siis toinen munuainen on täysin surkastunut multikystinen ja oikea on vajaatoimintainen lantiomunuainen, joka nyt oli tämä kärsivä osapuoli.

Huh, tämä lamauttava väsymys! Kun aamusta iltaan olet samalla läsnä sairaalassa olevalle lapselle ja kotona tai mukana olevalle esikoiselle, saa illalla todella todeta tehneensä ison työn. Onneksi meidän lähellä on ihmisiä jotka jaksavat ja auttavat. Isossakin hädässä.

Kasper siirrettiin tänään kotisairaalaan takaisin, ja nyt on hieman uutta huolenaihetta jo kehittynyt, joten ihan vielä ei olla kotiutumassa. Jos nyt katsotaan ainakin viikonlopun yli miten tänä tilanne kehittyy. Tulehdusarvot oli ainakin tullut nyt päivittäin tosi hienosti alaspäin! :)

Kirjoittelen enemmän kaikesta tämän viikon fiiliksistä kun jaksan, nyt oli pakko tulla päivittelemään kuulumisia joita olen lupaillut.

Hyvää vappua!

Lastenklinikan leikkihuoneessa oli vapputarjoilua lapsille ja vanhemmille. Kaapissa oli myös simaa!
Klinikan (ja muidenkin sairaaloiden) lapset saivat vappupallot!

6 kommenttia: