maanantai 10. heinäkuuta 2017

Erityisen ihana päivä Flamingo Spa:ssa!

Tänään lomailimme koko perheen voimin oikeastaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Yhdessä pidemmälle lomalle lähteminen on sokean, liikunta- ja kehitysvammaisen monisairaan lapsen kanssa välillä tuskallisen vaikeaa, varsinkin sairastamisongelmien vuoksi, joten tänä kesänä keskitymme pääasiassa minilomailuun ja päiväreissuihin. Tänään kohteeksi valikoitui aivan ihana Flamingo Spa Vantaalla. Samalla juhlistimme vielä hieman esikoisen eilisiä 8v juhlia.

Postaus on yhteistyöpostaus Flamingo Spa:n kanssa, joka lahjoitti perheellemme päivän vesipuistossa. Kiitos <3

Flamingo Spa on vesipuisto Vantaalla, ihan kauppakeskus Jumbon vieressä. Viihdekeskus Flamingossa on todella paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten vierailuun kannattaa varata ainakin päivä, jossei useampikin. Alueella on myös hotelli, paljon ravintoloita ja kauppoja ja paljon paljon muuta. Flamingo Spa on Suomen suosituin vesipuisto ja kylpylä. Se koostuu erillisistä vesipuiston ja kylpylän alueista, kylpylä on suunnattu vain täysi-ikäisille (ah, ihanaa!). Kylpylän puolella on myös mahdollisuus nauttia erilaisista hoidoista. Kylpylän puolella olen itse aiemmin vieraillut ja pidin siitä kovasti. Silloin reissu oli kuitenkin vain aikuisten, emmekä halunneet tutustua vesipuiston puolelle ollenkaan. Tänään otimme lapset mukaan ja keskityimme vain vesipuistopuoleen. Kävimme testaamassa sen, miten erityislapsiperhe selviää reissusta ja mitä on hyvä tietää.

Flamingo Spa:ssa erityistä tukea vaativan liikuntarajoitteisen, autistisen, kehitys-, kuulo- tai näkövammaisen henkilön avustaja pääsee sisälle maksutta. Jos avustajan tarve ei ole helposti näkyvä, on hyvä ottaa mukaan todistus avustajan tarpeellisuudesta mm.avustajakortti tai lääkärintodistus. Invapukuhuone on mahdollista saada varattua, mutta siitä kannattaa olla etukäteen jo yhteydessä vesipuistoon, jotta tilaa on varmasti. Meille oli varattu pukuhuone ja siellä oli todella mukavasti tilaa, mahduimme kaikkine tavaroinemme todella hyvin sisään. Invarattailla kun olimme liikenteessä, oli sisääntulot toki hieman ahtaita rattaiden takapyörien leveyden vuoksi, mutten usko että kovin monessa apuvälineessä on tätä samaa ongelmaa (pyörätuoleissa ei varsinkaan). Jokaisesta oviaukosta pääsimme kuitenkin kulkemaan pienellä säätämisellä :) Pukuhuoneessa oli iso penkki keskellä, jossa oli helppo riisua ja pukea lapsi ja suorittaa hoitotoimenpiteitä, itse toki kannattaa ottaa joku viltti mukaan sellaiselle lapselle, joka ei istu itsenäisesti, koska penkki oli aika kova selän alla. Vesipistettä pukkarissa ei ollut eikä omia suihkuja/saunaa, joten suihkuun siirryttiin naisten pukkarin puolelle. Opasteet muuten olivat heijastettu projektoreilla lattiaan kuvina, siitä iso plussa! Meillä jäi vahingossa pienimmän uimavaipat kotiin, mutta vastaanotosta sai ostaa niitäkin 2€/kpl hintaan, tosi mahtava juttu!


Tullessamme vierailulle meille oli jo etukäteen pukuhuoneen lisäksi varattu lasten "pyörätuoli", eli suihkutuoli Rifton HTS. Meillä on itseasiassa ollut vastaava tuoli kotona, mutta se vaihdettiin eri malliseen (ja pienempään), koska tuoli oli turhan isokokoinen. Sitä se oli vieläkin, mutta soveltu silti todella hyvin tällaiseen päivän käyntiin. Ja ehkäpä kundikin oli jo hieman kasvanut siitä, kun koitti tuolia viimeksi. Suihkutuolissa on paljon säädettäviä osia, joten asentoa ja tukia voi todella helposti muokata. Suihkutuolilla sai kulkea invapukkarista naisten pukkarille ja sieltä allasalueelle, todella kätevää! "Pyörätuolin", eli suihkutuolin voi varata käynnille tästä linkistä : pyörätuolivaraus! Aikuisille on valittavana 2 erilaista ja lapsille tämä yksi Rifton. 

Well done Flamingo Spa!


Allasalueelle päästyämme olin kovin jännittynyt siitä, mitä Kasper tulisi olemaan mieltä koko paikasta. Aika paljon oli hälinää, vaikka porukkaa oli onneksi vasta aika vähän (ihan erinomainen ratkaisu siis tulla arkipäivänä!). Kasper oli kuitenkin niin hurmioitunut VEDESTÄ, ettei kuullut eikä nähnyt mitään muuta. Meillä oli mukana Malikelta blogiyhteistyön tiimoilta kesälainassa oleva Splashy-istuin, joka otettiin sitten altaalle mukaan. Splashy on Malikenkin valikoimassa vielä niin uusi, ettei sitä edes sivuilta vielä tätä kirjoittaessa löydy, mutta istuinta voit ihailla maahantuojan nettisivuilla tästä. Vinkkailin myös Flamingo Spalle tästä apuvälineestä ja kovasti toivon, että sellainen jatkossa tulisi heidänkin valikoimasta löytyvät, olisipa ihana pystyä varata käynnille myös tällainen! Suihkutuolilla on todella vaikea mennä altaaseen. Splashya voi käyttää max. noin 30kg käyttäjä, mutta se sopi hurjan hyvin tällaiselle 13-14kg jässikällekin.Splashy-istuin oli ihan mahtava! Kasper, joka ei normaalisti itse itsenäisesti istu, pystyi istumaan tuolissa todella hyvin. Jännityksenkin vuoksi jalkojen spastisuus oli aikamoista, mutta vesi elementtinä rentoutti jalat yllättävän hyvin aika nopeasti. Se ilo, mikä veden loiskuttamisesta tuli, niin huh. Sitä iloa on vaikea sanoiksi pukea. Ukkoahan ei enää meinannut saada vedestä pois ollenkaan. Hän loiskutteli vettä käsillään, nauroi ja höpötteli omiaan. Välillä huudahti "IHANAA" ja nauroi. Selvästi oli ihanaa!


Tällaiset kokemukset on perheelle ihan supertärkeitä. Meillä koko perhe varmasti ensimmäistä kertaa nautti kaikki samasta asiasta samaan aikaan. Kyllä Kasper meidän mukana on kulkenut ennenkin eri paikoissa, muttei ole osannut samalla tavalla nauttia niistä hetkistä kuin me. Tämä selvästi oli ihan toista. Tippa linssissä seurasin lasten iloa liikkumisesta ja vedestä. Melu tai hälinä ei ollenkaan haitannut. Kasper suuttui vasta silloin, kun vaihdoimme esimerkiksi allasta ja hän joutui minun tai hoitajan syliin. Riemu jatkui, kun pääsi takaisin tuoliin istumaan ja vettä loiskuttamaan.

Välissä kävimme jätskillä ja kahvilla kahviossa, tarjolla oli paljon muutakin ihanaa pikkupurtavaa, ja maksaa pystyi myös pukukaapin avaimella, jotta omia rahoja ei tarvinnut lähteä hakemaan (tosi hyvä juttu!). Flamingo Spa tarjosi meille jätskit ja perheen herkkusuut olivat varsinkin ihan onnesta soikeina! Kasperkin maisteli pehmistä mielissään, vaikka väsymys vähän jo painoikin silmää. Olimme jo varmoja, että ukko haluaa jo pois, mutta kun kysyin haluaako hän pois vai uimaan, hän huudahti kovaa: "UIMAAN"!. Uimaan siis, ei epäselvyyksiä. (ja uusi sana käyttöön, tiedetään mistä puhutaan seuraavat päivät...)

Tämä päivän reissu Flamingo Spa:han oli erittäin onnistunut kaikinpuolin. On ihan mahtava saada sellaisia kokemuksia koko perheelle, jossa tuntuu, että olemme yhtä. Nautimme samoista asioista, jokainen tavallamme. Tänne tulemme ihan varmasti uudestaan, ja toivottavasti piankin. Koko vierailun aikana kaikki toimi todella hyvin, asiakaspalvelu ja kaikki asioiden hoito oli erinomaista, pukuhuone ja muut tilat olivat todella siistit ja mukavat, ja vesipuiston puolella viihdyimme kaikki. Lähtiessämme juttelimme vielä asiakaspalvelijoiden kanssa ja koko käynnistä jäi meille todella mukava fiilis, voin ehdottomasti suositella tätä muillekin erityislasten perheille!

Vesipuiston tiloissa oli myös puhelimien latauskaappi, johon pystyi jättämään luurin lataukseen käynnin ajaksi. Nykyajan somekansalle ihan riemuvoitto. Puhelimen pystyi sitten helposti nappaamaan sieltä mukaan valokuvaamista varten ja viedä heti takaisin kaappiin. Tänään käyntimme aikana nämä latauskaapit eivät jostain syystä toimineet, mutta vika oli varmasti vain tilapäinen. 


Pois lähdön yhteydessä ostimme vielä ns. prepaid-liput seuraavaa kertaa varten. Nämä ovat siis liput, jotka voi ostaa käynniltä mukaansa halvemmalla, ja liput käyvät seuraavat 2kk sisäänpääsylippuina. Lupasin samalla, että uudestaan tullaan! Uloskäynnin luona oli myös kasa aivan överisuloisia Flamingoja! <3


Päivän päätteeksi väsyneiden lasten kanssa nappasimme vielä Hesburgerista evästä, jotta jaksamme ajaa lyhyen matkan kotiin. Kasper nukahti aika nopeasti autoon, ja jatkoi muutamien tuntien unet vielä omassa sängyssä. 

Ihan mahtava päivä, tällaisia kokemuksia lisää <3

4 kommenttia:

 1. Kasper näyttää niin onnelliselta!! Aivan ihana päivä varmasti ollut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasper on kyllä, nautti niin paljon että sitä oli ihana katsoa! Meillä oli superihana vierailu <3

   Poista
 2. aivan mahtava juttu Flamingolta että hankkivat tuon tuolin sinne, näin ainakin olivat kirjoittaneet sivuillaan. Huippua. Ja ihana kirjoitus kauniilla kuvilla, sinä se vain jaksat joka päivä uudestaan ja uudestaan. rauhallista kesää teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, myös minun mielestä todella mahtava juttu, että hankkivat tuolin sinne! Kiitos, hyvää kesää myös sinne! :)

   Poista