keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Erityisen leikin aikaa

Leikki on lapsen työ. Näin kuulee puhuttavan monesti. Lapsen leikki voi olla hyvin erilaista eri lapsilla ja monesti erityisyys tuo siihen lisämausteita.
Kaupallinen yhteistyö Toybox kanssa 💙


Esikoistyttöni on kova leikkimään ja tykännyt aina valtavan paljon erilaisista leluista ja leikeistä ylipäätään. Tykännyt leikkiä yksin tai yhdessä, mutta leikkinyt aina paljon. Kasperin kohdalla varsinkin aiemmin leikki on ollut haastavaa moninaisten ongelmien vuoksi. Lelut ovat tuottaneet enemmänkin ärsytystä ja pelkoa, mutta nyt tilanne on selkeästi jo pidemmän ajan ollut muuttumassa.

Vielä ehkä vuosi sitten Kasperilla oli sellainen vaihe, että hän ei oikein pystynyt ottamaan käteen mitään. Hän ei sietänyt kuin omia lelujaan, jotka olivat pitkältä ajalta tuttuja. Tutut kyselivät joulun ja syntymäpäivien korvilla, että minkälaisista leluista Kasper tykkää, mutta siihen ei oikein ollut vastausta. Kasper ei oikein tykännyt leluista, ellei ne ollut jo tuttuja, vanhoja ja turvallisia. Pehmoleluista ei oikein koskaan, joistain äänileluista kuitenkin. Pääosin lelut pelottivat ja inhottivat Kasperia. Hän tykkäsi olla sylissä, kuunnella musiikkia ja olla muuten kontaktissa, mutta ei niinkään tehdä itse mitään.

Joskus vuosi sitten kesän/syksyn aikana alkoi tapahtumaan muutoksia. Kasper alkoi ensin pitämään eläimiin koskemisesta, koiriin, kissoihin ja hevosiin. Sen jälkeen tuntui, että hän oli kiinnostunut koskemaan erilaisia leluja paljon aktiivisemmin ja kiinnostuen niistä kovasti. Puheterapiassa erityisesti alkoi tulla muutoksia ja toimintaterapiassakin uusi vaihe näkyi vahvasti, Kasper kiinnostui jopa palapeleistä ja sellaisista leluista, joille oli pääasiallisesti itkenyt aiemmin. On mahtavaa nähdä, minkälaisia muutoksia pienen pojan elämässä onkin tämän asian saralla tapahtunut. Kiinnostus uusia tuntemattomia leluja kohtaan on jatkuvasti isompi ja isompi ja valmiudet lähteä tutkimaan niitä kasvavat, vaikkei näkökyky edelleenkään kovin hyvä ole. Tietenkin vointi vaikuttaa paljon. Terveenä Kasper jaksaa paljon paremmin myös erilaisia aistimuksia, kun taas kipeänä ei oikeastaan yhtään mitään.


Kasper on aina pitänyt erilaisista soittimista, mutta nykyään erityisen paljon. Alettiin tämän vuoden alusta käydä erityismuskarissa, jota Kasper rakastaa paljon. Siellä saa elämöidä, soittaa ja laulaa ihan omalla tyylillään ja vähän omaan tahtiin. Kasper tosin on vähän hidas, että kun päästään jo seuraavaan aiheeseen, hän mielellään laulelisi aiempia lauluja ja toteuttaisi vielä aiempia leikkejä. Musiikki on Kasperille todella tärkeää ja muskarissa myös uudet äänet ja aistimukset ovat tulleet tutuiksi ihan eri tavalla. Tuntuu, että joka kerralla muskarissakin hämmästyn siitä, miten upeasti Kasper nykyään sietää uusiakin aistimuksia, mahtavaa! Kotoota löytyy jonkin verran erilaisia soittimia, mutta niiden määrää pitää kyllä varmaan jatkossakin kasvattaa.Törmäsin sattumalta Suomalaiseen Toybox-lelukauppaan netissä muistaakseni Facebook-mainoksessa. Mainoksessa mainostettiin proteesijalkaista barbieta, josta hullaannuin samantien; wau! Mieletön juttu! Olen joskus nähnyt erilaisia pyörätuolissa istuvia nukkeja tai legoja, ja aina halunnut niitä itselleni. Tilasin samantien tämän proteesibarbien ja olisiko ollut jopa seuraavana päivänä kun se oli minulla postissa. Kun pakkaus oli hieman postimiehen matkassa saanut kolhua, asiakaspalvelu toimi sujuvasti ja posti kiikutti minulle uuden seuraavan paketin muutamassa päivässä. Häkellyin asiakaspalvelun sujuvuudesta ja erityisesti nopeudesta! Mietin, voisimmeko viritellä yhteistyötä näiden erityislaatuisten lelujen ympärille, sillä niille varmasti löytyisi kiinnostusta juuri minun lukijakunnassani. Elokuussa julkistimme facebookissa kilpailun, jossa arvottiin yhdelle onnekkaalle pyörätuolibarbie ja jossa oli alennuskoodi lukijoille. Arvonnan voittajaan on oltu yhteydessä ja kuulemma oma pyörätuolibarbiekin on jo päässyt perille leikkeihin!

Oman pyörätuolissa istuvan barbien voit tilata täältä
Tässä mainio idea esimerkiksi syntymäpäivä- tai muun juhlapäivän lahjaksi pyörätuolin käyttäjälle tai vaikka sisarukselle! Ihaniin leikkeihin tai vaikka hyllyn päälle koristeeksi. Proteesibarbie löytyy täältä


Juuri selaillessani Toyboxin somesivuja, huomasin, että heille on tullut uutena myyntiin nyt myös Creatable World-nukkesarja, joka juhlistaa syrjimättömyyttä ja mahdollistaa lapsille vapauden luoda heidän nukeista haluamiaan nukkeja vaihdellen vaatteita, varusteita ja peruukkeja. Tutustu tähän nukkesarjaan https://toybox.fi/collections/creatable-world-nuket. Toybox on tosiaan täysin Suomalainen verkkokauppa ja pyrkii nopeisiin toimituksiin. He pyrkivät osaltaan myös pitämään Suomessa laajaa leluvalikoimaa ja tuomaan markkinoille myös erikoisempia tuotteita, joita ei välttämättä Suomesta saa muualta. 

Tällä hetkellä Kasperin mielileluja ovat työkalut (erityisesti saha ja pora), erilaiset autot (erityisesti paloauto ja poliisiauto), kaikenlaisia ääniä tuottavat vempaimet, kaukosäädin (ja vähän oikeatkin kaukosäätimet), erilaiset tärisevät ja värisevät ja liikkuvat lelut, soittimet ja ne kaikki sata muuta lelua. Moni leluista linkittyy jotenkin terapioihin ja ovat monikäyttöisiä, kehittävät esimerkiksi näönkäyttöä tai motoriikkaa paljon. Synttäreitä ajatellen kerrytämme ehkä vielä laajempaa työkalukokoelmaa. Myös kylppäriin mahtuva uima-allas ja vesilelut taitavat olla seuraavana listalla. Katsotaan, mitä kaikkea ihanaa löytyy kun joulunkin lelut ilmestyvät markkinoille!Palataan joululahjaideoilla vielä! ❤️(Alle 3kk jouluun ja ens kuun jälkeen on jo joulukuu!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti