keskiviikko 8. elokuuta 2018

Ihana kamala arki!

Niinhän siinä taas kävi, että elokuu koputti ovelle ja tänään aamulla koululainen aloittaa kolmannen luokkansa. Kasperillekin haettiin varhennettua esiopetusta, ja päätöksen pitäisi tulla muutamassa viikossa. Niin alkaisi meidän perheen "koululaisarki", vaikka Kasperin kohdalla se aika paljon kaikkea muuta kuin "eskarissa" notkumista olisikin. Minäkin sain lupaavia uutisia omien opintojen suunnalta, joista ensi viikolla enemmän kun tietoa tulee lisää! ( <3 ! )

(kuva Pixabay)

Ihana, niin ihanan kamala arki! Erityisarki, johon sisältyy paljon sellaista, jota ei tavalliseen arkeen ehkä sisältyisi. Lukuisat soittelut eri tahoille (omalla listalla tällä hetkellä apuvälinekeskus, kehitysvammaneuvola, toimintaterapeutti, logistiikan asiakaspalvelu/ päiväkotikuljetukset, vammaispalvelu, oma lääkäri ja kasperin hoitaja, astmalääkärin varaaminen) ja pian jo erilaisten hakemusten tai muiden lippulappusten täyttäminen. Typyllä käynnistyi omat terapiat 2-3 kertaa viikossa ja Kasperilla jatkuu terapiat 3-4 kertaa viikossa, 1,5vk päästä mennään myös näkövammaisille suunnattuun yksilökuntoutukseen. Syys-lokakuussa tulee kuntoutusarviotapaamiset, joiden perusteella tehdään arviot seuraavan vuoden kuntoutustarpeesta ja arvioidaan mitä tällä vuodella on saatu aikaiseksi. Syksyllä on tulossa myös keuhkolääkäriä, infektiolääkäriä, endokrinologia, lastenlääkäriä, diabeteslääkäriä, kirurgia, urologia, hammaslääkäriä, korvalääkäriä.. Kasperille on tulossa kaksi toimenpidettä ainakin näillä näkymin; toinen kevyempi hammasoperaatio nukutuksessa ja toinen isompi urologinen operaatio, joka enemmän pelottaa. Typylle on myös tulossa iso käsileikkaus, jonka piti olla jo ensi viikolla, mutta klinikalla oli säädetty leikkaussalien kanssa..

Jännittävä syksy tulossa. Itse olen ihan hilkulla pääsemässä opiskelemaan unelma-ammattiini. Ihan hilkulla oman unelmani toteuttamisessa, ja se on upea fiilis. Arjen alkaminen ei yhtään haittaa, kun vastapainona on asioita, jotka pitävät pystyssä ja auttavat nauttimaan elämästä.

Hieman pitää kai paljastaa, mitä muutakin elämä on tuonut tielle. Sen ehkä kertoo allaoleva kuva, hih!


On siis aika kivaa, että arki palaa taas. Terapiat, lääkärit, puhelut ja hoidettavat asiat. Mutta sitä se on, se erityisarki. Koulutakseja, päiväkotitakseja, sairastamista, säätämistä, monesti turhauttavaa ja ahdistavaa, mutta samalla ihanaa ja toisaalta syvällä sisimmässään kuitenkin niin tavallista, vaikka erityistä onkin. Meidän arkea.

Joten arki, here we are! Saat alkaa. Ja syksy, niin ihana syksy. Villasukat, kuuma juoma viltin alla sohvalla! 

Terveisiä syksy-ihmiseltä!

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka upeaa oli lukea näin ihania uutisia! Toivon kovasti, että pääset kohti unelmia etenemään opiskeluissa. Onnea myös koululaiselle ja Kasperille syksyyn ja toivotaan infektioiden pysyvän kaukana! Vau, lempeät tuulet puhaltavat nyt sinulle:) t. Pitkäaikainen lukija Minttu

    VastaaPoista
  2. Syksy (ja arki!) ne on parasta aikaa <3 kuvavihjeesi ilahduttaa myös! En olekaan aikasemmin tainnut kommentoida, mutta kyllähän teidän arjen pyörittäminen olisi jo omasta näkökulmastani huikean ihailtava saavutus. Ja monasti olen tämän kesän aikana ajatellut sinun ja Kasperin sinnikkyyttä ja saanut voimia ja vertailupohjaa kun itselläni on ollut vaikeampia aikoja. Iso kiitos tästä blogista!
    -Satu

    VastaaPoista