maanantai 23. huhtikuuta 2018

Ajatuksia&ideoita lapsimessuilta

Aivan ihana messuviikonloppu takana! Vaikka aika tuntui kumpanakin päivänä loppuvan kesken, jäi messuilta paljon ajatuksia, ideoita ja hyviä löytöjä kotiin. Tänäkin vuonna pienen pojan elämää-blogi yritti katsoa messuja erityisperheen silmin ja löytää sieltä ehkä niitä erityisarkeenkin sopivia ja tärkeitä ratkaisuja, ideoita ja apuja. Ja niitähän löytyi!

Tälläkin kertaa messuilla oli todella paljon porukkaa. Kävin itse ensin perjantaina yksin kiertämässä muutaman tunnin, aika ei vaan meinannut riittää koko alueen kiertämiseen (lompakko ehkä kiittää..). Sunnuntaina kävimme uudestaan messuilla perheenä, mutta minimies oli sen verran kiukkuinen ja huonovointinen, että emme ehtineet kiertämään silloinkaan koko sitä aikaa, kun olin alunperin ajatellut. No, lasten vointi etusijalla ja olimme tyytyväisiä että kuitenkin pääsimme messuille myös koko perhe yhdessä.


Lastentalo on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lastentalon nettisivuilla on esimerkiksi aivan ihana kohta "lapsille", jossa esimerkiksi sairaalaklovnien videiota eri tilanteista, verikokeista ja sairaalassa yöpymisestä esimerkiksi. Ehdottomasti jokaisen lapsen olisi käytävä täällä! <3


Paikalla oli myös Suomi.fi ja tietoa kansalaisneuvonnasta ja asiointiavusta, tässä pisteellä keskustelimme mm.puolestavaltuuttamisesta ja julkisten palveluiden hakemisesta.


Tullin pisteellä isosisko pääsi testaamaan esineen nikkelipitoisuutta pyyhkäisytestillä, ja hauskaa oli!


Neuvokasperhe.fi oli järjestänyt aivan ihanan pisteen, jossa lapset saivat tutkia luonnon antimia! Yksi lapsi tuossa juuri totesi suurennuslasilla oksaa katsoessa, että näkee yli miljoonan pientä ötökkää! Ei ehkä niin paljon, mutta mistäs sitä tiedetään miten paljon kaikkea pientä sieltä löytyykään kun malttaa istua paikalle ja tutkia ympäristöä. Ihana piste kaiken "kiireen ja tohotuksen" ympärillä! <3


Superin pisteell erityisesti huolenaiheena nousi tuleva varhaiskasvatuslain muutos, jota ollaan ajamassa eteenpäin. Sen myötä lähihoitaja, jolla ei ole lasten ja nuorten osaamisalaa, ei olisi pätevä työskentelemään varhaiskasvatuksessa, eli esimerkiksi vastavalmistunut lasten ja nuorten osaamisalan lähäri olisi ensisijalla vakituiseen virkaan, vaikka toisena vaihtoehtona olisi paljon kokemusta omaava esimerkiksi sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan omaava. En ole itse vielä perehtynyt tähän enempää, varmasti täytyy niin tehdä! Super on kirjoittanut asiasta esimerkiksi täällä.
Vaatepuoli messuilla oli ihan mieletön! Vaateyritykset oli fiksusti sommiteltu tiettyyn osaan messuja, joten vaatepuoli oli helppo kiertää erikseen. Aivan mielettömän ihania tuotteita ja niin uniikkeja vaatteita ja kuoseja! Ihan varmasti löytyi kaikille jotain <3 Kuviini päätyi esimerkiksi ensimmäisen kuvan lempparivaateyritykseni Roo, seuraavan kuvan uusi tuttavuus Nuppu ja viimeisen kuvan valloittava Metsola <3 Erityislasten vanhempien yhdistyksen Leijonaemojen hyväntekeväisyyshuutokaupassa on muuten vielä huomiseen iltaan 24.4 asti aikaa huutaa Roon 100€ lahjakortti itselleen! Huutokauppaan pääset täältä!


Hyvinvointilomien slogan "loman tarpeessa?" saattoi ehkä kolahtaa aika isoon osaan yleisöstä! Pisteellä oli tietoa hyvinvointilomista, joihin jokainen voi hakea ja myös mahdollisuudesta hakea omalle porukalle omaa lomaa, tai omalle yhdistykselle omaa merkattua lomaa. Todella helpon kuuloista ja itsekin aloin miettimään, josko sitä hakisi seuraavalle vuodelle ihan omaa yhdistyslomaa!


Kuntoutus- ja terapiapalvelu Coronarian kanssa käytiin hyviä keskusteluja terapian yhteensovittamisesta perheen arkeen. Heillä oli myös jaossa aivan ihania tavoitetaulukkoja, joihin voi lapsen kanssa yhdessä kehittää tavoitteen ja toiselle puolelle saa tarroittaa onnistumiset. Näitähän voisi käyttää vaikka hampaiden pesun kanssa tai muussa sellaisessa haasteessa, jossa on jotain tavoteltavaa!


Ja sitten meidän 8v lempipiste! Koko messuilta hän odotti vain LumoStarsia! Ja pakkohan se oli kotiuttaa yksi tällainen söpö kiiltäväsilmäinen otus. Tuntui näitä otuksia osuvan yhden jos toisenkin kassiin, taitavat olla aika pinnalla nyt. Ja ovathan nämä tosi hellyyttäviä!


Bobblesin pisteeltä löytyi myös tällainen hellyyttävä pomppupupu, ja pakkohan se oli kotiuttaa myös itselle tällainen! Painoraja on 100kg, joten äitikin voi ehkä yön pimeinä tunteina pomppia.. Tai sitten ei?


Iloinen heppu oli tuonut messuille ihania puisia leluja, joista osa sopivat todella hyvin erilaisten terapioiden työkaluiksi. Kestävät ja helpot lelut, joiden kanssa on helppo toimia. Meillekin kotiutui yksi peli, jonka kanssa on helppo harjoitella sorminäppäryyttä ja hienomotorisia taitoja. Heillä on piste Flamingossa vantaalla, ja liikkeessä on enemmän terapiakäyttöön sopivia leluja ja pelejä.


Tämä kirja sai minut lähes haukkomaan henkeä. Aivan mielettömän ihana! Kirja on täynnä suloisia eläimiä erilaisine tunteineen ja kirjaa täyttävän on tarkoitus tunnistaa tunteita ja samalla kuvia voi värittää esimerkiksi puuväreillä tai vesiväreillä. Aivan mieletön kuvitus ja idea! Suosittelen tutustumaan tähän kirjaan tarkemmin! <3
Myös aivan ihana terapialeluja ja apuvälineitä myyvä yritys Allomaari oli messuilla. Jokaisena vuonna moikataan ja suunnitellaan yhteistyötä, ja nyt se kyllä toteutuu. Allomaari on täynnä toinen toistaan ihanampia terapialeluja ja pelejä, joilla leikin varjolla saa paljon harjoitusta ja tekemistä arkeen. Käykäähän tutustumassa valikoimaan nettisivuilla, ja jos jotain ei ole, voi olla yhteydessä yrityksen äitiin Merviin.Viimeisenä lapsimessujen puolella ehdin pikaisesti käymään katsomassa myös KirpunKoti yrityksen ja siellä vierailevan Mestaripiirroksen, josta juuri kirjoittelin blogiin. Kirpunkodilla on myös aivan ihania syntymäjulisteita, joista sain itse kipinän tilata lapsille omat huoneiden oviin. Kannattaa käydä katsomassa valikoimaa, siellä on aivan mielettömiä tuotteita <3


Lemmikkimessujen puolella törmättiin esimerkiksi kaverikoiraan ja Kasperkin sai silittää koiria. Viereisellä pisteellä tavattiin myös Invalidiliiton avustajakoiratoiminnan ihmisiä ja nähtiin avustajakoira, joka suoritti työtehtävää, eikä siksi päässyt tervehtimään ja keräämään rapsutuksia. Keskusteltiin myös avustajakoiran työtehtävistä ja siitä, minkälaisessa tilanteessa sellaisen on mahdollista saada.Kaikenkaikkiaan messut olivat todella upeat ja kävijöitä oli paljon! Lapsille sunnuntain meteli oli ehkä vähän liikaa, jonka vuoksi ei oikein jaksettu olla niin pitkään kuin suunniteltiin. Messuilta jäi kuitenkin onneksi jotain käteen ja tutustuminen myös ennakkobloggarikassissa olleisiin yrityksiin on käynnissä. Ostoskoriin tarttui joitain vaatteita lapsille, pari peliä, koululainen-lehden vuosikerta, pomppupupu, lumo starsin pehmolelu (joka jostain systä teki kaatumistemput kuvassa..) ja erilaisia ruokia, juomia ja juustoa. 

Ensi vuonna messuillaan taas! 

Kiitos ihanille messujen näytteilleasettajille hyvistä keskusteluista, mahtavista ideioista ja yhteistyöehdotuksista. Nähdään ja kuullaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti