torstai 9. marraskuuta 2017

Paniikkipäivitys siitä, kun matto vedetään jalkojen alta

Ensin tekstin aluksi haluan kiittää jokaista sellaista ihmistä, joka on saanut minut kyseenalaistamaan asioita; meidän jatkuvaa sairastelua, uusia oireita, uusia sairauksia, jatkuvia infektioita, selittämättömiä asioita.. Vihdoin niille on mitä ilmeisimmin löytynyt syy, eikä se naurata enää ketään.

Meillä kävi tiistaina Homekoira Team Oy tekemässä hometarkastuksen. Otin heihin yhteyttä jokin aika sitten, koska oireemme alkoivat kasaantua eikä infektiotilanne ole näyttänyt minkäänlaisia hellittämisen merkkejä. Saimme ihan joka tuutista kysymyksiä, olemmeko selvittäneet homevaurion mahdollisuutta. Laitoin sähköpostin menemään ja hartaasti toivoin, että vastapuoli ymmärtäisi tilanteen. Homekoira Teamin Taina ja Jouni vastasivatkin minulle heti seuraavana päivänä ilouutisilla, olivat valmiita tulemaan meille tekemään tarkistuksen, josta kirjoittaisin teille sitten blogiin ja kertoisin, mihin toiminta perustuu ja miten homma etenee. Tästä piti tulla yksi positiivinen yhteistyöpostaus lisää. Yrityksen kanssa sujui kaikki todella hienosti aikatauluttamisesta tutkimiseen, yhteydenpitoon ja kaikkeen muuhun. Tästä yhteistyöstä tulossa siis postausta seuraavien viikkojen aikana, kunhan täälläpäässä saadaan ajatuksia koottua, asioita eteenpäin ja raportti yritykseltä. Tulevassa postauksessa kerron siis itse yrityksestä, toimintaperiaatteista ja homeasioista enemmän.

Tähän postauksen riittää valitettavasti voimia vain kertoa, että meille tutkimus toi huonoja uutisia. Koira merkkasi vahvasti oikeastaan koko asunnon lattiasta kattoon. Siihen kun lisätään laaja oirekirjo; minun pahentuneen astman, viime kesänä alkaneen allergisen nuhan, uudet ruoka-aineallergiat/herkistymät, tukkoisuuden, kuivan yskän, päänsäryt, (väsymyksen), tytölle puhjenneen psoriasiksen, pahentuneen astman, nenäverenvuotojen, yskänkohtausten, tukkoisuuden, huonovointisuuden, levottomuuden, infektiot, Kasperin infektiokierteet, tukkoisuuden, silmien punoituksen, silmätulehdukset, saturaatio-ongelmat, väsyneisyyden, ihoreaktiot, astman.. Ja kaikki nämä alkaneita ja/tai pahentuneita tässä parin vuoden aikana, erityisesti nyt vajaan vuoden aikana.. Kasperinkin vointi paranee aina tilapäishoitoon mennessä ja tukkoisuus iskee taas kotona. Hoitajat oireilevat yövuoron jäljiltä olemalla ihan tukossa..


Tällä hetkellä kaikkia tarvittavia tahoja on tiedotettu ja asiat "etenevät" painollaan. Tutkimuksissa saattaa kuulemma kestää. Tärkein fakta on kuitenkin se, että meidän on päästävä täältä mahdollisimman pian pois. Emme vielä tiedä kuinka laaja ja minkälainen ongelma todellisuudessa on. Emme välttämättä muuton keskellä tiedä, mitä voimme ottaa täältä mukaan, koska emme tiedä miten paha tilanne on. Olen keskustellut lukuisten homeongelmien parissa kamppailleiden kanssa ja näistä kaikista on niin pirun ristiriitaista tietoa. On paljon huonekaluja ja muuta tavaraa, jota ei missään nimessä kannata ottaa mukaan, osa käskee luopua kaikesta, osa uskaltaisi lähteä pesemään esimerkiksi tekstiilejä.

Ihan loppu.

Näiden asioiden kanssa on ihan loppu. Taas huomaa sen, miten yhteiskunta voi jättää tietyllä tavalla niin pois huomastaan. Uusi asunto on löydettävä pian, mutta näillä kriteereillä sen löytäminen tuntuu äärettömän haastavalta. Sen pitäisi olla edes alkeellisesti esteetön neliö lähellä nykyistä asuinpaikkaamme päiväkodin ja erityisesti koulun vuoksi + muiden tukitoimenpiteiden takia. Kukaan ei etsi sitä puolestasi. Onneksi on ystäviä, jotka ovat pistäneet netit ja puskaradiot laulamaan, silti vielä tuloksetta. Yhteiskunta ei kyllä tarjoa apuaan. Sosiaalityöntekijä lupasi suositella meitä kaupungin asunnoille ensi kuun alussa, jos sitä ennen ei ole tapahtunut mitään, mutta se tuntui lähinnä vitsiltä. Tällä hetkellä pyrimme siihen, että pääsisimme muuttamaan jo kuunvaihteesta, mutta ensin pitää hoitaa noin miljoona asiaa.

Tätä tähän ei kaivattu. Pitäisi kerätä kaiket voimat, että kykenisi ja pystyisi, saisi tarpeeksi aikaan. Saisi aikaan tarpeeksi nopeasti, jotta pääsisi pian pois. Jotta voisi aloittaa uudestaan, puhtaammalta ja paremmalta pöydältä. Jotta lasten terveydentila pystyisi kohentumaan ja omani siinä toivottavasti myös samalla. Jotta ei olisi liian myöhäistä. 

Päällimmäinen ajatus on suru. Suru siitä, miksen tajunnut aiemmin. Suru siitä, miksi juuri meille ja miksi juuri nyt. Suru siitä, miten ihmeessä sitä selviää kaikkien uusien tavaroiden hankkimisen ja kaikkien järjestelyjen kanssa. Palaako terveys.

Kaikella on kuulemma tarkoituksensa. Tämän tarkoitusta en vielä ymmärrä, mutta ehkä sekin selviää joskus. Ainakin voin todeta, että jos tästä taas selvitään, selvitään ehkä kaikesta muustakin tulevasta. Ja ainakin toivottavasti pääsemme vaihtamaan asuntoon, jossa lapsillakin olisi terveellisempää olla.

Tänään käytiin myös video-eeg-tutkimuksessa, josta ei ainakaan positiivisia uutisia tullut. Niistä saadaan lisää infoa ensi viikolla, mutta ainakin kohtausoireita saatiin nyt ihan videolle ja käytälle.

Näihin tunnelmiin päättyy tämä päivä. Huomenna suunnataan apuvälinemessuille Tampereelle, jossa saadaan hieman muuta ajateltavaa ja postausta sieltä tulee lähipäivinä. Jos olet messuilla, tule vetäsemään hihasta ja moikkaamaan!

17 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika. Kyllä teitä nyt sitten koetellaan ihan rankimman kautta! Olen suunnattoman pahoillani ja tiedän, ettei tämä varsinaisesti auta, mutta pakko on kirjoittaa näin: voimahalaus. <3

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon voimia!!! Toivon sydämestäni, että uusi (terve!!!) asunto löytyy pian ja teidän kaikkien vointi paranee <3

  VastaaPoista
 3. Jos tarvitsette esim. uusia huonekaluja tms, niin Facebookin kautta vain keräystä pystyyn.... uskon että lahjoittajia löytyy. Patjat ja peitot kannattaa varmaan hankkia uusina, mutta hyllyä, pöytää ja tuolia saa varmasti.
  Mitenköhän iso projekti olis perustaa ihan rahakeräys? Että saisitte vaikka ikeasta hakea vuodevaatteet, sängyt ja sohvan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, me ollaan saatu järjestettyä nyt niin että pääsemme huomenna muuttamaan uuteen kotiin :)

   Poista
 4. Jos ja kun tulette tarvitsemaan uusia huonekaluja ja kodintarvikkeita, niin laita kysely Facebookissa... varmasti löytyy lahjoittajia.

  Sohva, vuoteet ja vuodevaatteet kannattanee hankkia uusina. Pystyisiköhän sitä varten järjestämään ihan rahakeräyksen? Sen vaatimat luvat voivat tosin olla työläitä hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Aivan ihanasti ihmiset ovat auttaneet tässä projektissa <3

   Poista
 5. Voimia teille!
  Tuntuu varmaan pahalta, mutta ei voi muuta toivoa kun jaksamista teille ja monta lämpöistä halausta!

  VastaaPoista
 6. Voi ei! Kovasti tsemppiä ja voimia!! Toivottavasti uusi asunto järjestyy pian. Me asuimme aikanaan homeasunnossa, aamuisin oli ääni aina maassa, paljon flunssia, yskää, kurkunpääntulehdus kierrettä ym väsymystä.. Huh, niin meille tuli sitten viimein sisäilmatutkimus. Syy jatkuvaan sairasteluun alkoi selvitä. Hometta ja muutakin löytyi. Uudessa kodissa elämä oli niin paljon parrmpaa. Sairastelut jäivät taakse ja mm astma oireet helpottivat hiljalleen. Varmasti teilläkin elämä helpottuu paljon kun pääsette muuttamaan! Valoisia päiviä ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomenna on muutto! Toivon itsekin kovasti että pian helpottaisi edes hieman! <3

   Poista
 7. Voi ei! Muistankin kun joskus kirjoitin sulle kommenttia aiheesta, siitä on kyllä aikaa, teidän sairastelut kuulosti niin homeperäisiltä. Onneksi se on vuokra-asunto, te pääsette siitä pois ja asiat tulee helpottamaan, vaikka nyt tuntuukin todella raskaalta. Oliko tämä se asunto, josta olitte evakossa jonkun vesivahingon takia ja kämppää kuivateltiin? Saattaisitte saada vakuutuksesta korvauksia esim. Uusia kalusteita ja tekstiilejä varten. Jos Kasperin oireet on helpottaneet vuorohoidossa, niin voihan olla että puhdistettuna sietäisitre kuitenkin monia kalusteita ja tekstiilit jotka voi pestä kuumassa ja esim. Saunassa kuumentaa. Voimia hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siitä! Juuri ne kommentit, joita täällä bloginkin kautta sain antoi aihetta miettiä myös tätä mahdollisuutta. Jotenkin sitä vain silloin mietti, että eihän nyt meille, ja toivoo oman kodin parasta, jolloin jotkut vaihtoehdot sulkee automaattisesti pois mielestään, vaikka ne siellä kummittelevatkin. Nyt kävi näin ja onneksi selvisi. Sama vesivahinkoasunto on siis kyseessä, mutta ei vielä tiedetä onko tämä homeongelma nyt siitä vai jostain muusta. Valitettavasti vakuutusyhtiö ei korva mitään, kun ei ole äkillisestä onnettomuudesta kyse.

   Poista
 8. No voi helvetti! Voidaanko me lukijat jotenkin auttaa? En tiedä tarkkaan, missä kaupungissa asutte, mutta mieleeni tulee muuttoautojen ja -avun tarjoaminen, uuden asunnon siivous etukäteen valmiiksi, korvaavien tavaroiden etsintä jos kaikki pitää hävittää jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Lähellä olevat ja vähän kauempanakin olevat ystävät, tuttavat ja tuiki tuntemattomat ovat olleet isona apuna koko projektissa! <3

   Poista
 9. Voimia koko perheelle!
  Olemme saman kokeneet ja meitä on paljon. Fb:sta löytyy hyvä vertaistukiryhmä HOMEsweetHOME jos kaipaa vertaistukea ym.
  Toivottavasti hyvä esteetön ja puhdas asunto löytyy että pääsette toipumaan.

  VastaaPoista