sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Ihana kamala syksy!

Syksyihminen täällä edelleen hei! Ei yhtään haittaa vaikka sataa vettä, ainakaan vielä. Kauniita syyspäiviä on silti varmasti odotettavissa moniakin. Syksyn värit alkaa saapumaan myös ulos luontoon, ja niitä on ihana seurata. Toki voisihan siellä muutakin kun sataa vettä, mutta tätä tää sitten taitaa seuraavat viikot olla.. Vähän kun parantuisi ilma, pääsisi vielä sienimetsälle ja saisi sienikuivurit vielä laulamaan ennen talven tuloa.

Viime postauksessa viikko takaperin kerroin, kuinka Kasper oli sairastunut virtsatieinfektioon taas uudestaan, vaikka edellisestä saman asian takia tehdystä sairaalareissusta oli hädin tuskin 3 viikkoa. Ongelma äityikin pahemmaksi ja olimme taas alkuviikon hoidossa osastolla suonensisäisissä nesteissä ja antibiooteissa. Bakteeriviljelyn herkkyysmäärityksessä kesti hieman, jonka vuoksi suonensisäinen antibioottikin alkoi vääränä, mutta saatiin vaihdettua oikeaan heti herkkyysmääritysten tultua, ja pojan vointikin alkoi pian kohentua, joten pääsimme kotiin sairastamaan. Aika nopeasti nuo pienet sitten toipuu, kun oikea hoito tai lääke on löydetty! Vaikka ärtyisyyttä oli vielä hieman kotonakin, niin kuume pysyi hyvin aisoissa ja katosi aika nopeasti, ja kundi virkistyi silmissä.

Tämä viikko on ollut yhtä hässäkkää. Kalenteri on ollut aivan täynnä erilaisia käyntejä, joista sitten osa on toki jouduttu perumaan. Ja hyvä niin, luontokin taitaa joskus näpäyttää. Vaikka mitä olisi suunniteltu, on ne peruttava voinnin huononemisen tieltä. Itsellänikin oli keskiviikkona hammaskirurgin aika, jonka olin jo kahdesti perunut Kasperin osastollaolon vuoksi, nyt en enää kehdannut enkä uskaltanut perua. Samalle päivälle osui toisen lapsen todella tärkeä lääkärikäynti, jota sitäkään ei oikein voinut perua. Muuten vietimme työntäyteisen kotiviikon sijasta työntäyteistä osa-sairaalaviikkoa. 

Loppuviikosta hieman helpotti, kun Kasper pääsi kotiin ja lapset lähtivät viikonlopuksi hoitoon. Torstaina oli vielä palaveria eri tahojen kanssa, ja minä pääsin kouluun! Jatkossa tulemme siis varmasti kuulemaan myös aiheesta omaishoitajuuden ja opiskelun yhdistäminen! Pääsin jatkamaan vanhoja kesken jääneitä opintojani ihan lähellä olevaan kouluun, jossa ensimmäisen tapaamisen perusteella minulla on todella hyvä mahdollisuus edetä omaan tahtiin omien voimavarojen mukaan. Olen ymmälläni, onnellinen, superiloinen tästä asiasta, ja tulen varmasti kirjoittamaan aiheesta paaljon lisää!

Viikonloppu meni järjestöhommissa Hämeenlinnan kupeessa. Minulle iski aikamoinen syysflunssa päälle, eikä olo ollut kovin hyvä. Onneksi kipulääkkeillä jaksoi pysyä toimintakuntoisena, ja napaan vedin ennen lauantain reissuunlähtöä kaikenmaailman vitamiinit ja vihermehut mitä keksin, inkivääriä, ceetä ja sinkkiä unohtamatta. Nyt sunnuntaina kotiin palattuani oloni ei ole ainakaan yhtään sen parempi ja kurkkua kutittaa. 


Kamala syysflussakausi! 
Koputtaen kovasti puuta odotan, milloin se iskee muuhun perheeseen.

Syksy on kyllä niin pöpöaikaa. Todella monen kaverin lapset jo sairastuneet, aikuisetkin kaatuneet petiin lepäämään. Toivotaan, että tämä flunssa menee pikaisesti ohi ja että se ei tarttuisi meidän muihin perheenjäseniin. Tai toivotaan ainakin se, että itse olen ehtinyt parantua ennen muiden sairastamista. Syksystä toivoisin muutenkin sitä, että infektiot olisivat edes hieman aiempia vuosia vähäisempiä, jotta kaikkien voimien menettämisen sijaan niitä voisi vähän kasaillakin. 

Eikun kynttilät palamaan, telkkarista hyvä rikossarja ja viltin alle käpertymään. Harvinaista herkkua.
Ihana sairastaa rauhassa, lapset tulevat vasta huomenna kotiin.

Laatuaikaa siis parhaimmillaan?

Muutaman viikon päästä olen menossa vetämään voimauttava valokuvaus-kurssia, enkä malta odottaa miten mielettömiä kuvia me saamme viikonlopun aikana aikaiseksi! <3

Facebookissa on käynnissä arvonta pian saavutettavan 1700 seuraajan kunniaksi, jossa arvotaan yksi Voihan vammainen - lasten kuvasanakirja vammaisuudesta- teos! Käy kurkkaamassa ja osallistu, kirja arvotaan viikon päästä 17.9!

Kirjaa voit myös tilata Kynnys Ry kautta 25€ hintaan (sis.postit ja alv) laittamalla sähköpostia osoitteeseen jari.gusev (at) kynnys.fi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti