sunnuntai 20. elokuuta 2017

Katso äiti, minä istun!

Kesän terapialoma on tainnut tehdä tehtävänsä.. Kun lapselle annetaan aikaa ja mahdollisuutta kehittyä oman tahtinsa mukaan, kehitystä monesti tapahtuu. Ja meillä ainakin on  niin, että kaikki kehitys tapahtuu sykleittäin. Kun motorinen kehitys laahaa, tapahtuu toisella puolella enemmän. Kevät ja alkukesä oli selkeästi puheentuoton aikaa, nyt loppukesästä Kasper on oppinut hurjasti uusia fyysisiä taitoja, mutta silti puhettakin tulee lisää! Hurjan kehityksen kausi.

Nukkuminen on ollut ukolle aina vähän haastavaa monistakin syistä; osa syystä on näkövamman ja puutteellisen melatoniinin tuotannon. Tämän vuoksi Kasper saa melatoniinia illalla, jotta uni tulisi paremmin. Yleensä yö on silti yhtä säätämistä, mutta ainakin nukahtaminen käy helpommin. Joskus iltalääkkeiden anto käy vasta sen jälkeen, kun poika on viety sänkyyn. Silloin melatoniini ei ole vielä ehtinyt vaikuttaa, mutta poikaa väsyttää, jonka vuoksi hän haluaa nukkumaan. Riekkuminen vie silti voiton, jos kysytään pojan mielipidettä nukkumisesta.

Kassu on alkanut riehumisen yhteydessä sanomaan "apina", eli kun kujeilee, huutaa perään apinaa. Näihin muutamiin tämän illan nukkumaanmenokuviin olisi selkeästi pitänyt liittää "Älä ruoki apinaa"-kyltti. Saattaisi olla hoitajat seuraavan kerran ihmeissään sängyn vieressä :D Kasper huutelee sängystään "seisoo!" ja on hyvin ylpeä uudesta taidostaan. Hän siis nousee konttausasentoon ja vetää siitä yläkroppansa ylös. Sängyssä hän saa kätevästi pinnoista kiinni ja vedettyä itsensä istuma-asentoon. Tämän lattialla tehdessään vaarana on se, että tasapainon horjahtamisen myötä suunta on nopeasti otsa edellä lattiaan tai selkä edellä taaksepäin. Ongelmana ovat sammakkoasennossa olevat jalat, joita on cp-vamman vuoksi vaikea saada alta pois esimerkiksi taaksepäin kaatuessaan. Vaaratilanteita sattuu herkästi ja jalat ovat aika kovilla tämän myllerryksen kanssa. Kova tahto kundilla olisi vain ylöspäin, mutta valitettavasti cp-vamma on sen verran vaikea, ettei ylöspäin itse nouseminen ole ihan välttämättä vielä seuraavana listalla - tai mistäs sitä tietää.

Sivu on Kynnys Ry:n myymästä kirjasta "Voihan vammainen! Lasten kuvasanakirja vammaisuudesta". Kirjaa voi tilata Kynnykseltä 25€ hintaan (sis.alv+postikulut) jari.gusev (at) kynnys.fi

Ja varsinainen apinapoika hän onkin <3 Niin rakas pieni apinapoika! Kehitystä tulee senverran hurjaa vauhtia siihennähden, mitä olisi joskus voitu ennustaa, että ei taida pojankaan pää pysyä oikein mukana. 

Ihanaa alkavaa viikkoa! <3 Meillä on tulossa ensi viikolla lääkäreitä, useita palavereja ja terapioita ja vähän muutakin ohjelmaa. Perjantaina olisi tiedossa päivähoidon palaveri koskien minimiehen hoidonaloitusta, jännää! Siitä (ja syksyn muista ajatuksista) varmasti pian lisää!

1 kommentti:

  1. Upeaa Kasper, onnea uudesta taidosta! Niin onnellisen näköinen poika ja mikä sinnikkyys hänellä on!Päivähoito palaveri kuullostaa jännältä. Kiva kun kirjoittelet siitäkin! Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista