perjantai 7. huhtikuuta 2017

Lapsimessu-ennakkoa erityislapsiperheille + ARVONTA!

Mahtia, lapsimessut on tulossa taas, tasan kahden viikon päästä 21.-23.4.2017! Pienen pojan elämää-blogi on mukana messuilla bloggaamassa erityislapsiperheen näkökulmasta. Postaillaan nyt jo vähän infoa ennen messuja, täällä ainakin odotetaan tätä mahtiviikonloppua jo kovasti!

Kävin viime viikolla kuuntelemassa bloggaajien ennakkotilaisuudessa hieman siitä, mitä tämän vuoden messuilta on oletettavissa. Tänä vuonna messuista on tulossa taas ihan huikeat. Messuille on saatu paljon uusia näytteilleasettajia, joista löytyy myös oma muutama suosikkini Vimma ja Paapii sekä useita muita tuttujakin nimiä! 


Me ollaan kundin kanssa menossa messuille perjantaina, joten jos näette tuttua äitiä pyörätuolilapsen kanssa, niin tulkaa huikkaamaan! Viikonlopun aikana olisi sitten tarkoitus kiertää uudestaan myös yksin tai isomman lapsen kanssa, jotta saa hieman erilaista näkökulmaa tilaisuuteen. Viime vuoden messut menivät todella hyvin ja saimme aivan ihania yhteistyöehdotuksia, joista osa pystyttiin myös toteuttamaan. Toivottavasti tämä vuosi on yhtä antoisa!


Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ovat esteettömiä, mutta hisseille voi messujen luonteen vuoksi olla aika kovaa ruuhkaa. Tämän vuoksi suosittelen kaikille saapumista Itäisen sisäänkäynnin luota, jolloin ei tarvitse käyttää hissiä/portaita. Tämä huomioksi erityisesti inva-asiakkaille, joiden pyärätuolin/apuvälineen kantaminen portaita voi kaksinkin olla haasteellista. Pysäköinti inva-tunnuksella on maksutonta, pysäköintitalossa P1-tasolla on 20 invapaikkaa, liikenteenohjaajalta saa ulosajolipun maksutta invakorttia näyttämällä. Avustajan sisäänpääsy on maksuton, ja avustetettavan on pyynnöstä todistettava avustajan tarve. Suurin osa ravintoloista on esteettömiä ja messukeskuksen kartasta löytyy sekä hissien paikat että inva WC sijainnit. 


Toin itse bloggaajainfossa esille rauhoittumishuoneen tarpeen, eli sellaisen tilan, johon olisi mahdollista päästä rauhoittumaan jos erityislapsen (tai terveenkin lapsen) terveydentila tai vointi sitä tarvitsee. Olemme toiveikkaita, että sellainen tila järjestyisi jo tälle vuodelle, mutta viimeistään sellainen on osa ensi vuoden suunnitelmaa - huippua. Kysythän siis tällaisesta mahdollisuudesta, jos sellaiseen sinulla on tarvetta jo tänä vuonna. 


Tänä vuonna uutena messualuetta on laajennettu niin, että niinsanotut touhupisteet sijaitsevat eri paikassa kuin itse messuhalli. Tämä on mahdollisesti myös hieman helpottavaa siinä mielessä, että tilaa tulee olemaan käytävillä enemmän ja riehuvia lapsia (ehkä hieman) vähemmän, kun ns.riehupisteet on siirretty hieman muualle. Viime vuonna liikkuminen invarattailla oli paikoitellen hyvin haastavaa. Toiminnallisella alueella on siis tänä vuonna esimerkiksi lasten liikennekaupunki, poliisi- ja paloautot ja bObles&Lego&Duplo-seikkailualu, eli touhua ja temmellystä riittää!


Uutuutena messuilla on myös Neuvola-alue, joka on tarkoitettu pääasiassa vauvojen vanhemmille ja odottajille ja siellä on mahdollisuus tavara vertaisia ja hengähtää hetken rauhassa. Messuilla on myös eväsparkki, jossa voi syödä omia eväitä ja levähtää. Tuttuun tapaan myös vaipanvaihtopiste, josta saa vaippoja, joten omia ei tarvitse hirveästi reissuun varata. Vinkkinä: Samaan aikaan messukeskuksessa on myös eläinystäväni-tapahtuma (la-su), kädentaitotapahtuma, outletexpo ja modelexpo. Suosittelen lataamaan myös mobiiliapsin, josta saa paljon tietoa ja tärppejä messujen aikana!

Kaukaa tuleville! Olethan huomannut myös OnniBusin tarjouksen! Kun ostat messuliput ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta, saat alekoodin, jolla saat bussimatkan 20% halvemmalla normaalihintaan nähden. Etukoodi tulostuu verkkokaupasta ostamaasi lippuun.


Lapsimessujen ennakkotilaisuuteen osallistuneet bloggaajat saivat mukaansa tuotekassit, "pienet" sellaiset, joihin oli koottu näytteilleasettajien tuotteita. Nämäkin kaikki tuotemerkit ovat siis nähtävissä parin viikon päästä messuilla! Tapasimme tilaisuudessa myös uutuskirja Pannaan menemään-kirjan toisen kirjoittajan Vauvan Puhu muru-bloggarin Marja Kihlströmin, joka puhui meille siitä, miten säilyttää kipinä parisuhteessa pikkulapsiarjessa. Vaikka asia ei ihan suoraan minua koskettanutkaan, tuli puheissa paljon sellaisia asioita, joita jäin pohtimaan ja jotka saivat ajatuksen aihetta. Kiitos ihanista sanoista. Saimme kaikki myös kirjan mukaan, ja se onkin täällä seuraavaksi lukulistalla!


Parin viikon päästä messuillaan ja sen jälkeen kirjoitellaan blogiin messufiiliksiä! 

Arvotaan kuitenkin nyt kaksi lippua yhdelle onnekkaalle lukijalle! Kommentoi 12.4.2017 mennessä tämän postauksen kommenttikenttään sähköpostiosoitteen kera ketä näytteilleasettajaa odotat messuille eniten jos/kun olet/olisit tulossa. 

Arvonta suoritetaan ja liput postitetaan 13.4.2017 ja arvonnan voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse henkilökohtaisesti!


47 kommenttia:

 1. Kiinnostaa eniten ne kaikki erilaiset lastenvaate pisteet ☺��
  emiliak@suomi24.fi

  VastaaPoista
 2. Vimmaa (annijansson@hotmail.com)

  VastaaPoista
 3. Koskaan en ole lapsimessuilla ollut, joten en oikeastaan tiedä mitä odottaa :) ehkä pelejä mitkä sopisi erityislapselle. Leijonaemot sieltä varmaan löytyy?

  T. Salla
  Salla.kivela@yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Leijonaemoja käyn tervehtimässä. mirjairenehatala@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuulostaa ainakin nuo uudistukset! Mulla on ykkösenä listalla varmaan papu, mutta sitten tulee perässä Verso ja vimmaakin mukava päästä kerrankin livenä hypistelemään! Kahden viikon päästä sitä ollaan jo mestoilla, ei mee enää kauan!

  jennihasalo@gmail.com

  VastaaPoista
 6. En ole ikinä messuille vielä päässyt joten olisi ihanaa jos vihdoin onnistuisi. Erityisesti olen kiinnostunut asioista jotka on ajankohtaisia 2 vuotiaalle ja alle vuoden ikäiselle.

  VastaaPoista
 7. Oi! Kovasti haluttaisiin koko perheen kanssa mennä. Nytkun tilanne on tytön kanssa sillainen että voidaan alkaa taas nauttimaan elämästä ja lähteä muualle kuin sairaalaan. Mukana siis ehdottomasti! Jos päästään lähtemään odotetaan eniten tarjouksia, yhteistä aikaa ja kaikkea kivaa tekemistä messuilla 4vuotiaalle isoveikalle. :)
  cia_dahlberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan, ois niin kiva voittaa, sillä en koskaan voita mitään. Eniten odotan Verson puodin ja Vimman pisteitä. Lapset tietenkin puuhapisteitä ja tekemistä.:)

  korkiakoskiniina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni/pienen pojan elämää13. huhtikuuta 2017 klo 2.58

   Onnea, voitit liput messuille! Laitan sinulle sähköpostia piakkoin! :)

   Poista
  2. Jes, huippua! Saitko s-postivastaukseni? :)
   -Niina-

   Poista
 9. Gugguun pisteeseen varmaan tähtään ensimmäiseksi :)
  Myös eläinystäväni puolelta täytyy kotiin viedä tuliaisia Pekka kissalle.


  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Vimma �� perhe.ahlfors@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Blaan tuotteisiin olisi mukava tutustua. pia.oksanen@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Messuille lähtisin mielelläni tyttäreni kanssa. Lähes kaikki nämä kotimaiset tuotemerkit ovat minulle uusia tuttavuuksia, niipä voisin niihin tutustua. Mitään suosikki kohdetta minulla ei ole vaan kaikki käytäis läpi ja katsottais mitä tarttuu mukaan :)

  anu.jaakonsaari@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Gugguun ihanuuksia mennään kattelemaan!
  ellumoj@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Blaa, Verson puoti, Meandi.. Voi, niin paljon kaikkea mitä odottaa :D

  m.k85(at)luukku.com

  VastaaPoista
 16. Blaa ja Me&I =), mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Vaatteita, en mitään erityistä merkkiä, mutta kiva nähdä, mitä on tarjolla :) kihti9@yahoo.com

  VastaaPoista
 18. Gugguu ja Vimma sekä Papu ovat ykköskiinnostukset messuilla. :)

  minna.maria.kosonen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kotimaiset lastenvaatteet ja Maitotytön tuotteet ainakin kiinnostaisivat. :) milla.ylonen(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Papua odotan eniten :)

  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Eniten odotan Papua :)

  embe-embe@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Vimma kiva nähdä messuilla

  emma.lahtiluoma@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Verson puoti
  v.husa(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Vimma, gugguu nyt ainakin (rosa.j@luukku.com)

  VastaaPoista
 26. Vimma ja gugguu rosa.j@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Vimman osastoa odotan eniten.
  wonderwhy(at)netti.fi

  VastaaPoista
 28. Blaa, gugguu ja metsola ym...

  hepa86@jippii.fi

  VastaaPoista
 29. Mua kiinnostaisi kaikki siellä. Ikinä en ole käynyt vaikka lapsia on 3. Tuo rauhoittumistila on loistoidea,sopisi hyvin meidän perheen pojalle. T: Erityismama myös

  VastaaPoista
 30. Gugguun pistettä sekä muitakin lastenvaatepisteitä :) ennuska-89@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Ipanaista. :)

  yoslene@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Papua ja vimmaa odotan eniten.

  Ellu

  elinaarv@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Eniten odotan taas sitä yhtä esittelijää, joka myy suurta valikoimaa Julbon aurinkolaseja joka vuosi, koska ostamme joka vuosi sieltä uudet tarjouksesta :) En ihan muista onko Julbo itse vai joku jälleenmyyjä.

  T:Loru

  loruloru (at) outlook.com

  VastaaPoista
 34. Osallistun messulippujen arvontaan. Odotan messuilta uutuuksien bongaamista näytteilleasettajasta riippumatta. katharinettk[at]gmail.com

  VastaaPoista
 35. Verson puoti, Gugguu ja ylipäätään kaikki lastenvaatteet.
  marianposti ät wippies.com

  VastaaPoista
 36. Osallistun, kaikki kiinnostaa
  v.laitinen@msoynet.com

  VastaaPoista
 37. Messuilla kiinnostaa nähdä mitä uutta ihanaa pienille.
  lintunen74(at)gmail.com

  VastaaPoista
 38. Varmaan vaatteista papun kojulle suuntaan ensin. Myös kirjakojut kiinnostaa, niissä oli viime vuonna hyviä tarjouksia lastenkirjoista :)

  Hyvää kevättä!

  Yst.terv.
  Mirkku

  mira.prusi@gmail.com

  VastaaPoista
 39. vimma ja Gugguu.
  Päivi P (paiviperatalo at hotmail.com)

  VastaaPoista
 40. Kaikkia värikkäitä lasten vaatteita perus kaupoista on niitä vaikea löytää��Katja.tarnanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Vimman osastoa odotan :) muita odotuksia ei ole kun en koskaan ole lapsimessuilla ollut. vilhelmiina.komulainen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Kaikki ihanat lastenvaatteet kiinnostaa!

  janita.forsman (a) gmail.com

  VastaaPoista
 43. kaikkien messutarjoukset
  tiina.raeske@pp2.inet.fi

  VastaaPoista
 44. Eniten odotan Verson ja Metsolan pisteitä :)
  vahtera.tiina (a) gmail.com

  VastaaPoista