keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Hoitotarvikkeiden maailma

Joskus kun olen puhunut tuttavieni tai tuiki tuntemattomien kanssa meidän tilanteesta, on tullut puhetta siitä, miksi Kasperilla on oma huone. Ihmiset toki ymmärtävät, että yönsä valvova yöhoitaja ei voi oikein valvoa nukkuvan äidin kanssa samassa huoneessa. Kasperilla on myös hurjan paljon apuvälineitä, jotka vievät itsessään paljon tilaa. Lisäksi on sähkökäyttöinen "sairaalasänky" ja kaikenlaisia laitteita ja hoitotarvikkeita. No vievätkö ne hoitotarvikkeet sitten niin paljon tilaa? Mitä kaikkea muka tarvitsee? Tässä viime viikolla vaihdoimme jopa Kasperille kämpän isoimman makuuhuoneen, jotta hän tarvikkeineen mahtuisi parhaiten. Vaihtoa tehdessä heräsi vasta todellisuuteen, tämä kaikki on juuri sitä erityisyyttä, josta paljon puhutaan.

Lähete kerrallaan hoitotarvikkeet ovat vain lisääntyneet. En ole koskaan edes laskenut niitä, mutta puhutaan kymmenistä erilaisista tuotteista, jotka osa tulee hoitotarvikejakelun kautta, osa terveyskeskuksesta ja osa itse maksaen ja tilaten. Hoitotarvikejakelun paketit tulevat aina 3-6kk erissä ja voit kuvitella minkälainen paljous niitä tarvikkeita on esimerkiksi 6kk kuorman saapuessa. Minulta on toivottu postausta kaikesta siitä, miten meidän lastenhuoneen sisus(tus) poikkeaa normaalista. Tähän postaukseen on siis koottu hoitotarvikkeita, joilla olemme mukavasti "sisustaneet" huonetta niin, että se näyttäisi mahdollisimman sairaalamaiselta (heh heh, se ei oikeasti ollut alunperin minun tarkoitukseni, mutta näin siinä vain pakon edessä kävi). Huonevaihdoksen jälkeen lisäsin Kasperille kivanväriset verhot ja olen jo suunnitellut julisteiden liimailemista kaapinoviin ; edes jotain kivaa ja piristävää huoneeseen.

Muutenhan se onkin kuin pieni sairaala kotioloissa.


Happirikastin
aquapakit
happiviikset


kumihanskat
vaipat
kosteuspyyhkeet
kronarit


imulaite
imukatetrit
imulaitteen vaihtotarvikkeet
vuoteensuojat


 letkutussetit
käsikäyttöiset letkutussetit
reppuletkustosetit
ruiskujen korkit
kangasharsot
erilaiset teipit ja teipin poistajat


ruiskut (5 eri koossa)
mittalasit
pissakatetrit
rektaalikatetrit
harsotaitokset
laastarit/avannehoito
avannetarvikkeet: 2 erilaiset pussit, laatat, pastat, renkaat, rasva
useammat kynsisakset
ihonhoitotuotteet
pissasticsit
käsidesi


suojaessut
kasvomaskit
keittosuola


haavanhoitotuotteet


spira
spiran vaihto-osat
saturaatiomittarin anturit


verensokerimittari
verensokerimittarin liuskat
verensokerisensorit
peg-napit
peg-napin väliletkut
oksennuspussitHuh. On tässä tarvikkeita pienelle pojalle. Se konkretisoituu vasta, kun roudailee niitä huoneesta toiseen todeten, että mitään näistä ei olisi jos lapsi olisi terve. Hoitotarvikkeiden lisäksi on myös apuvälineet, joita on myös paljon erilaisia ja terapiavälineet, jotka myös lisääntyy iän myötä. Pitääpä postailla niistäkin joku päivä erikseen :)

Mahtuu sinne huoneeseen hoitotarvikkeiden keskelle myös kaikkea kivaakin :)


Uusi sänkykin saapui tänään ja vaikka vähän taisteltiin sitä paikalleen, niin superhyvältä näyttää! Se, että laidan saa portaittain avattua, tuo todella suuren helpotuksen esimerkiksi yöhoitoon! Meille on tulossa vielä hoitopatja, kunhan Espoosta saadaan läheteasiat kuntoon, siinä voi hetki vierähtää. Yksi askel kerrallaan :)

4 kommenttia:

 1. Nuo hyllythän saa peitettyä vaikka jollain paneeliverhoilla niin ei näytä niin sairaalavarastolta, tuolin sijasta tavarat seinähyllylle ja jatkojohdot piiloon johtolaatikoihin. Heti on paljon selkeämpää!

  Sänky on hieno! Eikä ollenkaan niin sairaalasängyn näköinen kuin voisi olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksista, olen miettinyt hyllyjen peittämistä mutta koen että tarvikkeita tarvitsee niin usein, ettei niitä ole tarvetta peittää. Onhan ne iso osa meidän arkea ja onneksi asunnossa voidaan olla muuallakin jos sairaalatarvikkeet kyllästyttävät :) Tuolilla olevia tarvikkeita tarvitsemme sen verran usein, ettei niitä viitsitä nostaa ylemmäs. :) Mutta ehkä tulevaisuudessa pitää hieman mietiskellä miten niitä muuttaisi :)

   Poista
 2. Tosi hyvin olet saanut huoneen järjestettyä, vaikka hoitotarvikkeita onkin paljon. Uusi sänky on hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uusi sänky on todella käytännöllinen ja olemme olleet hyvin mielissämme! :)

   Poista