maanantai 29. helmikuuta 2016

bObles-terapiaeläimet testissä!

Muutamia viikkoja sitten saimme aivan ihanan blogiyhteistyöprojektin. Erilaisia firmoja on välillä tarjonneet yhteistyötä, mutta koska blogini on tietynlainen, ei esimerkiksi mitkään meikkifirmat yhteistyössä välttämättä sovi ihan tähän erityislapsiperhekategoriaan. Nyt kuitenkin saimme sellaisen yhteistyön Fiksumuksun kanssa, joka lämmitti hyvin paljon meidän mieltä! 

Tämä on siis yhteistyöpostaus.


Saimme paketissa bObles suuremman ankanpoikasen ja kanan testaukseen. bOblesit ovat tanskalaisia design-leluja, jotka innostavat lasta telmimään, leikkimään, kehittämään motorisia taitoja ja tasapainoa. Jo muutamassa päivässä näin sen suuren potentiaalin, mitä nämä aivan ihanat eläimet antoivat. Lelut ovat myös siitä ihania, että ne kehittyvät lapsen kasvun myötä. Niiden päällä voi venytellä, keinua, tasapainoilla.. Vain taivas - ja mielikuvitus - on rajana. 

bObles on perustanut toimintansa ja ajatusmaailmansa viiteen eri askeleeseen.

Makaa vatsallasi ja leiki 
(onnellinen kehitys, sitkeys, lihaskestävyys)
Kieri, ryömi, konttaa ja makaa vatsallasi 
(aistiärsyke, stabiliteetti, kehon hallinta)
Nouse ylös, seiso ja kävele 
(lihasvoima, tasapaino, nopeus)
Hypi! hyppää niin korkealle kun voit 
(ajoitus, hermo-lihasyhteistyö, koordinaatio)
Tasapainoile- ota riski 
(painon muutos, kaatumisreaktio, kehon tuntemus)

Meillä terapialla on todella suuri merkitys arjessa. Kummallakin lapsella on omat terapiansa ja venyttelyllä ja erilaisella jumpalla on isokin osa arjessa. Onhan se välillä tylsää jumpata lasta, myös sen lapsen mielestä. Vuosien saatossa siitä on tullut rutiinia, mutta itse asiassa tällainen piristys kotiterapioihin ei ole kyllä ollut yhtään pahitteeksi. Tyttö on huomaamattaan tämän reilu viikon testailun aikana kehittänyt jo nyt tasapainoaan huimasti. Huomaamattaan on saattanut jopa tunnin-pari telmiä ankan ja kanan kanssa.

Kun paketit saapuivat, annoin tytön katsoa niitä ihan rauhassa ja purkaa ne itse paketeista. Kerroin, että ne ovat terapialeluja ja niiden kanssa voi jumpata. En halunnut ohjata alkuun tyttöä sen enempää, koska tiesin mielukuvituksen olevan hyvin rikasta. Ja niin se meni, ideoita tuli niin paljon että perässä ei pysynyt.Kasper on lämminnyt näille ihanille otuksille hieman hitaammin. Kyseessä on uudet "huonekalut" ja ihan uusi materiaali, joten se toki on aluksi aika pelottavaa. Materiaali on EVA-vaahtomuovia joka on tosi kestävää ja helposti pestävää. Kasper uskaltautui hieman maistamaankin uusia tuttavuuksia, eikä ankanpoikanen ottanut siitä itseensä. Kokonaisuutena nämä palikat,lelut,eläimet (kutsukoon kuka millä haluaa) ovat lapsiperhearjen pelastus - hyvin helppohoitoisia ja hellyttäviä. Kutsuvat lapsen mukaan leikkimään ja kehittämään itseään! Kasper on viikon mittaan uskaltautunut muutaman kerran jopa tukeutumaan käsillä palikoiden päälle, joskin uudet materiaalit ovat edelleen hieman pelottavia. Uskon kuitenkin, että näistä on meille suuri apu jatkossakin. Ja kun lapset kasvavat, mitä näistä vielä keksiikään!


Halusin kirjoittaa teille näistä tuotteista myös sen takia, että ihan oikeasti tiedän todella omakohtaisesti miten iso osa arkea kotiterapia voi olla. Miten paljon siitä ihminen voi ottaa painetta ja miten se voi oikeasti olla hyvin iso ja rasittavakin tekijä arjessa. Aina sitä ei jaksaisi toteuttaa, ja joskus toivoisi, että lapsi terapioisi itse itsensä. Uskon, että tästä tuotteesta moni voisi saada paljon apua kyseiseen asiaan ja suosittelen ehdottomasti tilaamaan! Tässä vielä linkit kyseisiin tuotteisiin, jotka meillä oli testauksessa. Suosittelen myös tutustumaan muihin eläimiin samasta sarjasta, taitaa kotiutua meillekin muutama uusi näiden lisäksi! Tutustuthan myös muihin tuoteperheen tuotteisiin :)

ps. Äiti ei tietenkään myönnä tasapainotelleensa kymmeniä kertoja ankan ja kanan päällä. Sehän olisi aivan liian lapsellista ;)

......mutta NIIN IHANAA! 

Iso kiitos Fiksumuksulle yhteistyöstä! Selailin nettisivuja paljon, useamman kerran ja sieltä löytyikin paljon tuotteita, jotka voisivat meille kotiutua. Ihanan opettavaisia ja kehittäviä leluja. On kuitenkin mielestäni tärkeää, että lapsi oppii leikkiessään, ihan vaikka vahingossa, oikeanlaisten lelujen avulla. Varmaan pitääkin käydä ostoksilla ajan kanssa, kun ensi syksynä koulunsa aloittava tyttö on jo niin kiinnostunut kielistä, kirjoittamisesta ja laskemisesta. Näytti löytyvän juuri oikeanlaista aktiviteettia ja tekemistä, joka kannustaa oppimaan ja kehittämään taitoja!

2 kommenttia: